Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fedélzeti computer lenullázódása?

Fedélzeti computer lenullázódása?

Figyelt kérdés

Golf IV. - lenullázódott a fedélzeti számítógép teljesen magától. Ami méri a km/h-t , fogyasztást , stb-t.

Teljesen biztos vagyok bent, hogy nem én nulláztam le.

Ez mitől lehet? Az autót nem rég vásároltam, lehet , hogy rossz az aksi? Az óra az pontos maradt és indulni is indult minden nehézség nélkül..

2011. márc. 29. 11:22
 1/2 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

A következő problémák lehetnek.

Mivel a számítógép (de mi a francnak egy kocsiba számítógép...) az adatokat vagy egy EEPROMba vagy egy FLASHRAMban vagy SRAMba tárolja. Ennek a memóriának van egy vezérlője, mely a CPU és a RAM/PROM között van. Nos ha tönkre megy a tároló, akkor nyista adat. De, akkor sincs adat, ha vezérlő fordul fel. De mivel a digitális technikában erre az esetre kifejlesztettek hibafelismerő rutinokat ezért a hibának jelzés formájában meg kéne jelennie. Ha nincs hibajelzés, akkor számítógép lelkivilágában kell egy kicsit matatni, de lehet, hogy csak memoakksi purcant ki. A hibalehetőségek száma nagy, a keresést a legegyszerűbb alkatrészek ellenőrzésével érdemes kezdeni.

Remélem tudtam segíteni.

2011. márc. 29. 12:23
 2/2 anonim ***** válasza:
De mindkét állása nullázódik? Mert a fogyasztásnál, a km-nél és az átlagsebességnél is 2 állás van, amik között a bajuszkapcsoló alján lévő gombbal tudsz váltani. Egy 1. mindig az aktuális útra vonatkozó adatokat mutatja, és ez hosszabb állás után nullázódik. A másik viszont a tankolástól tankolásig mér, pontosabban amíg le nem nullázod.
2014. aug. 16. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!