Fedélzeti computer lenullázódása?
Golf IV. - lenullázódott a fedélzeti számítógép teljesen magától. Ami méri a km/h-t , fogyasztást , stb-t.
Teljesen biztos vagyok bent, hogy nem én nulláztam le.
Ez mitől lehet? Az autót nem rég vásároltam, lehet , hogy rossz az aksi? Az óra az pontos maradt és indulni is indult minden nehézség nélkül..
Üdv!
A következő problémák lehetnek.
Mivel a számítógép (de mi a francnak egy kocsiba számítógép...) az adatokat vagy egy EEPROMba vagy egy FLASHRAMban vagy SRAMba tárolja. Ennek a memóriának van egy vezérlője, mely a CPU és a RAM/PROM között van. Nos ha tönkre megy a tároló, akkor nyista adat. De, akkor sincs adat, ha vezérlő fordul fel. De mivel a digitális technikában erre az esetre kifejlesztettek hibafelismerő rutinokat ezért a hibának jelzés formájában meg kéne jelennie. Ha nincs hibajelzés, akkor számítógép lelkivilágában kell egy kicsit matatni, de lehet, hogy csak memoakksi purcant ki. A hibalehetőségek száma nagy, a keresést a legegyszerűbb alkatrészek ellenőrzésével érdemes kezdeni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!