Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kaptam 20. 000 Ft-os...

Miért kaptam 20. 000 Ft-os büntetést ingyenes parkolási övezetben?

Figyelt kérdés
Március 11-én mentem az autóhoz, és meglepve tapasztaltam, hogy büntetés van rajta. Sima csekk a szélvédőn, zöld zacskó nélkül. Nem értettem, hogy miért van rajta büntetés, amikor nem fizetős övezet az utca, ahol hagytam a kocsit. Hónapok óta ott parkolok, de azért megnéztem az utca elejét, hátha menet közben fizetőssé tették, de nem. Megkérdeztem egy társaságot, aki ott volt, ahol a kocsit hagytam, azt mondták, hogy 2 kerék helyett 4 kerékkel álltam a járdán. Ez tényleg elkerülte a figyelmemet, de akkor is 20.000 Ft os büntetés?? Amúgy, pont azért álltam fel teljesen a járdára, mert felbontották az utcát és hogy elférjen a többi kocsi. Még nem volt időm intézni, illetve, pénteken amikor mentem, már nem volt ügyfélfogadás. Jogtalannak érzem az egészet, csak arra mennek rá, hogy lehúzzák az embert. Valahogy el akarom kerülni a 20ezret, max. pár ezer forintot fizetnék, de inkább annyit sem. Legszívesebben panaszt tennék, de hol?

#büntetés #parkolás #ingyenes parkoló övezet
2015. márc. 28. 02:52
1 2 3
 21/23 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Érdekes, itt egy HATALMAS P betűt véltem felfedezni. [link]

Nem azt jelenti, hogy PARKOLÓ? Vagy inkább a P betű mást takar? :))"

Alatta meg a kiegészítő tábla, hogy két kerékkel a járdán. Nem néggyel, kettővel. Szabálytalanul akkor sem parkolhatsz (nem bírálhatod felül a táblát), ha te úgy gondolod, merthogy "a másik elférjen". Nem így működik: ha nem férnek el a szabályos(nak tűnő) parkolástól, akkor ugyanúgy nem állhatsz oda. Ha te nem tudtál sem a négy kerékről (és ezt írod is), sőt esetleg ez utóbbiról is (ha nem férnek el akkor sem parkolhatsz oda), akkor továbbra is fenntarthatom, hogy a KRESZ-ismereteid frissítésre szorulnak. Persze ettől még közlekedhetsz hetven éve szabályosan és balesetmentesen, de a parkolási szabályokat - ezekszerin - nem ismered. Azt megkérdezhetem, hogy mi volt írva a csekkre/szelvényre büntetés okának?

2015. márc. 29. 20:34
 22/23 anonim ***** válasza:

Hát, volt ott egy fickó, akit bűncselekmény miatt ítéltek közmunkára, így az biztos priuszos.

De ez miért lenne az? Nem tudok róla. Akkor nem választanák olyan sokan, hogy inkább ledolgozzák.

Mutatta is az ügyemet intéző emberke a rengeteg papírt, hogy tényleg mennyien ezt választják.

Volt egy nő is amikor én ott voltam, az 100 ezres büntetést dolgozott le. Hát egy átlag embernek ez baromi sok, azért inkább ledolgozzák.

Nekem meg a 10 ezrest még kényelmesebb is volt, hiszen majdnem ezer forintos órabérért gondoltam akkor már inkább ledolgozom.

Nekem sem lett priuszom belőle amúgy, dolgoztam azóta 4 helyen is.

2015. márc. 29. 20:55
 23/23 A kérdező kommentje:

# 21-es! Ne menjünk már nagyon bele, közmunkára ítélem magam.

Nem vettem figyelembe a kieg.táblát, véletlenül és nem direkt. Nem bíráltam felül a táblát és ezek szerint, nem ismerem a parkolási szabályokat. A KRESZ-ismereteim meg tuti frissítésre szorulnak. Még nem vezetek 70 éve, '90-es a jogsim, akkor voltam 18. Ebből gyorsan következtesd ki hány éves vagyok! :)

Persze, megkérdezheted, hogy mi volt írva a szelvényre büntetés okának. :)

2015. márc. 29. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!