Miért kaptam 20. 000 Ft-os büntetést ingyenes parkolási övezetben?
Nem járda? Akkor még jó, hogy gyalogosként nem büntettek meg és nem értem mit mászkált ott annyi ember! :-D
Érdekes, itt egy HATALMAS P betűt véltem felfedezni. [link]
Nem azt jelenti, hogy PARKOLÓ? Vagy inkább a P betű mást takar? :))
De igaz, ha vétkeztem, bűnhődjek érte és örüljek, hogy nem sittelnek le. :)))
Azért örülök, hogy mindenki a közterületesek és/vagy a parkolótársaságok oldalán áll, főleg a drága barátom. A közterületesek hasznát vennék az ilyen szaktudásnak.
Köszönöm az értékes kommenteket!
Ja, és még annyit, hogy talán evidens, hogy keresek valami kibúvót és nem rohanok rögtön és dalolva a postára. Vagy ti rögtön fizettek? Persze, mondani sem kell, hogy ti nem követtek el szabálytalanságot és nagyon, de nagyon ismeritek a KRESZ-t. Mivel nem volt becsomagolva, nem volt ráírva, hogy "lefotózva". Bár, már mindenkinél van telefon, tudnak fotózni, de nem volt kihangsúlyozva, hogy le van fotózva a kocsi. Megpróbálkozom ezzel, hogy kikérem a fotót. A napokban mentem az utcán és találtam egy ilyen zöld csomagot, megnéztem, abban kb. 4-5000 Ft volt a bírság, 15 napon túl 15.000 Ft. Na, pld. én el nem dobom a büntetést, mert aztán jön a nagyobb.
Évekkel ezelőtt volt egy olyan esetem, hogy megbírságolt a rendőr 40.000 Ft-ra, mert égett a ködlámpám – ha ezzel egyseknek kárörvendésre adtam okot, akkor örülök. :)) Végül nem lett semmi a bírságból, mert voltam kihallgatáson a rendőrségen és nem ismertem el és el is törölték a büntit. Bocs, ha csalódást okozok. :))
A negatív kommentelőktől kéretik megemlíteni azt, hogy: "persze, mert magyar vagyok, azért nem akarok fizetni".
Nem hiszem, hogy bárki a közterületeseket védené. Viszont itt nem egy kétes döntésről van szó, hanem egyértelműen elcseszted. Te, egyedül.
"Ja, és még annyit, hogy talán evidens, hogy keresek valami kibúvót és nem rohanok rögtön és dalolva a postára."
Normális, becsületes ember ha TUDJA, HOGY Ő HIBÁZOTT akkor de, vállalja érte a felelősséget és befizeti. Nem "evidens", hogy kibúvót keres.
Oké, vagy én vagyok a rossz, vagy Te vagy naív. Ha Te érzed, hogy le akarnak húzni, nem törődsz vele, simán fizetsz, ugye? Engedd meg, hogy megbírságoljalak Téged, kérlek, fizess be 30.000 Ft-ot, mert nem tetszett a válaszod. :-D
A ködlámpás 40.000 Ft-os büntetésnek is, ha nem megyek utána, simán kifizettették volna velem. De utána mentem, és? Ki kellett fizetni? Nem! Akkor jól csináltam vagy jól csináltam?
Tudom, felemelő érzés a másikat megdorgálni itt a gyakorin, de abban különbözünk Te meg én, hogy ha én nem tudok megoldást rá, akkor én nem "rugok" bele a másikba. Úgyhogy akkor én csinálom jól vagy én csinálom jól? :-)
Persze, az lesz úgyis, hogy ha nincs más, akkor ki- illetve befizetem, de ha lehet, akkor elébe megyek a dolognak…
A különbség a 2 szituáció között az, hogy arra, hogy te mit mondasz mindenki nagy ívben xarik. Ha meg a hatóság megbüntet akkor annak van egy törvényi alapja - jó esetben - amit minden normális, értelmes ember elfogad.
Hidd el, én nem akarok beléd rúgni. Azt bizonyosan észrevennéd, ha beléd akartam volna rúgni. Egyszerűen arról van szó, hogy egy óvodás szintjén értelmezed a valóságot, ami nagyon szomorú egy felnőtt embertől...
Lehet, hogy egy óvodás szintjén értelmezem a valóságot, de ha sikerül megfúrni a büntetésüket, akkor jó. Volt már rá precedens. Ha nem sikerül, hát így jártam, de legalább megtettem érte, amit lehetett. Mégis jobb, mintha halomban állna a büntetés itthon és le se xarnám. Ismerek ilyet.
Konklúzió: Segíts vagy maradj csendben!
HALLOD-E!!!!!!!!!!!
Eszembe jutott, hogy tudsz még velük kiszúrni:
Dolgozd le a bírságot közmunkában.
Én is ezt csináltam. Csak már majdnem 2 éve az utolsó bntetésemnek, aztán azért feledkezdtem el róla.
Be kell menni a munkaügyi hivatalba és azt mondani, hogy inkább leakarod dolgozni. Így is ki tudsz velük szúrni, hiszen egy fillért se látnak tőled.
Az ezt intéző fickó mondta is, hogy rengetegen választják ezt. Azt is elmondta, hogy szinte mindenki el lustulja ezeket, alig csinálnak valamit.
Nos én az állatkertbe kerültem, tapasztaltam is ezt, akik nem csináltak semmit, én viszont mindent, sőt még többet is, mert nem akartam szarban hagyni őket. Mármint a dolgozókat.
Szóval dolgozd le szépen közmunkában, én legutóbb 10 ezres záróvonal bírságot dolgoztam le 2 nap alatt. 2-szer 6 óra. Szóval majdnem ezer forintos órabéred van.
Mondták is a normál dolgozók, hogy bárcsak nekik is ennyi lenne az órabérük.
Röhej.
Na, ez idáig a legeredetibb ötlet!!!! Felvillanyoztál, Tesó. :)) Köszönöm!!
Remélem, nem az jött senkinek az, hogy nem tudom kifizetni… Úgy tudom, hogy jutalékos rendszerben dolgoznak az ilyen büntetők, ezért az lesz a legokosabb, ha leközmunkázom és semmi jutalékot nem kapnak utánam. :) Gondolom, először bemegyek a közteresek ügyfélszolgálatához, ott előadok nekik egy kínai közmondást, miszerint "nuku mani" és adnak valami igazolást a munkaügyi felé, amivel aztán bemegyek a munkaügyi hivatalba és szólok, hogy közmunkára jelentkezem. :)
Köszönöm még egyszer!
Neeem, magával a büntetéssel menj be a munkaügyi hivatalba.
Ott a recepciós, aki adja a sorszámot, annak mondd el, hogy itt van ez a büntetés, leakarod dolgozni és akkor máris adja a sorszámot, ezután már csak várni kell, hogy meglásd a számod a monitoron. Mint a postán, vagy bankban.
Jutalékos rendszert nem tudom viszont, én is azt remélem, hogy ilyen esetekben nem kapnak semmit.
OKé, al a büntetéssel megyek a munkaügyi hivatalba. Persze, előtte rákérdezek, hogy van-e fotó a kocsiról és ha van, mutassák meg.
Igen, sajnos ismerem a menetet a munkaügyiben, évekig jártam hozzájuk rendszeresen.
Viszont, most hallottam, hogy a közmunka priuszt jelent. Bár, inlogikusnak gondolom, de Te erről mit tudsz? Főleg, hogy volt már "szerencséd" hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!