Miért kaptam 20. 000 Ft-os büntetést ingyenes parkolási övezetben?
Persze hogy lehúzás, miért mire gondoltál?
Itt Budapesten cifrább. Belvárosban egy autó véletlenül úgy parkol a sarkon, hogy az egyik kereke rajta a járdán, ez annyira mérhetetlenül iszonyatosan zavarja a köztereseket, hogy pont a járdán lévő kerekét bilincselték oda!
Tehetsz panaszt, de semmi értelme sincsen. Én max K. anyáznék nekik egy jót és, hogy költsék gyógyszerre.
Én nem tudok ilyenről. Úgy tudsz velük kiszúrni, ha mindent árgus szemekkel nézel, minden kockázatot számításba véve.
Mivel ezek úgy működnek, hogy de hát ott volt a felfestés, csak hát lekopott, volt tábla, csak nem látszik, mert az is kopott és még fa takarásában is van. Vagy épp két irányú úton csak a szembejövök látják, de nincs záróvonal, így a gyanútlan autós forgalommal szemben parkol. Ami szabályos is, csak épp pár méterrel odébb. Itt kerékbilincs jár érte. De aki nem szemből jön, az nem láthatta a táblát.
Kizárólag lehúzásra megy az egész.
Mint mikor a rendőrség azzal a célzattal trafipaxozik, hogy kevesebb baleset legyen. De akkor kérdezem, az életveszélyesen rossz állapotban lévő utakkal miért nem csinálnak valamit. Rengeteg baleset van a rossz utak miatt is. Sok halálos.
A parkolási társaság ezért téged nem büntethet meg, csak a rendőrség vagy a közterület-felügyelet.
Ők viszont jogosan, az ég világon semmit nem tudsz tenni. a KRESZ kimondja, hogy milyen esetben lehet 2 kerékkel a járdán parkolni. 4 kerékkel semmilyen esetben sem lehet a járdán parkolni.
Hát, a KRESZ csak akkor engedi meg a járdán parkolást, ha azt útburkolati jel illetve tábla kifejezetten megengedi, tehát ha nincs tiltva a parolás a járdán akkor is tilos. Ha fel van bontva az útburkolat az sem jelent felhatalmazást arra hogy a járdára állj.
Fizesd be és tanulj a hibádból.
"Legszívesebben panaszt tennék, de hol?"
Magadnál, amiért nem ismered a KRESZ szabályait. Jelen esetben a parkolásra vonatkozókat. Nem a parkolás miatt büntettek meg, hanem a szabálytalanul történő várakozásért.
Igen, mindent árgus szemekkel nézek, bekötöm magam, nem lépem túl a sebességhatárt, nem állok mozgáskorlátozott helyre, használom az irányjelzőt etc. Nem azért mert büntetnek érte, hanem mert ilyen vagyok és normális akarok maradni az utakon is, mint az élet más területein is. De itt komolyan nem vettem észre a táblát és hónapok, sőt évek óta úgy parkolok, ahogy éppen fel tudom tenni az autót. Az a "bűnöm", hogy figyelmetlen voltam, de akkor is szintisztán a lehúzásra megy az egész, mert a kocsi nem volt útban és azért áltam fel 4-gyel, mert felbontották az utcát és nem akartam, hogy útban legyen. A járókelőknek sem volt útban, nem kaptam kerékbilincset és nem is szállították el.
"20 000? Ez valami tréfa,még késedelmi kamattal is rengeteg volna,ki ne fizesd!" – Jó lenne nem kifizetni, de akkor emelkedik az összeg. Lehet, részletfizetést kérek. :) Múltkor elkaptak a bkv-n, nem volt jegyem, 16.000 Ft volt a csekk. Ott igazuk volt, pár nap múlva be is fizettem. Hú, most nehogy azt találd ki, hogy notorius kriminalista vagyok. :-))
"A parkolási társaság ezért téged nem büntethet meg, csak a rendőrség vagy a közterület-felügyelet." – igen, mint kiderült a közterület-felügyelet volt.
Kb. itt állt a kocsi: [link]
Ahogy látom, minden autó két kerékkel áll. Esküszöm, eszembe sem jutott, hogy nem mindegy, hogy 2 kerék vagy 4 kerék!! Igen, tudom, fel van tüntetve: [link]
Abban vétkeztem, hogy a tábla elkerülte a figyelmemet, de akkor is a lehúzásra megy. Ilyet pld. sosem csinálnék, ahogy ezek a kocsik állnak: [link]
Az egyik persze Audi, nekik szabad. Meg úgy tudom, sarokra sem szabad állni. Volt már olyan, hogy leparkoltam a kocsit, de egy perc múlva visszamentem érte, mert nem éreztem, hogy jó helyen van, ahol hagytam.
"4 kerékkel semmilyen esetben sem lehet a járdán parkolni." – Tényleg? Akkor nézd meg ezt! [link]
Talán tévedsz! :-D Tegnap jártam ott, direkt megnéztem, hogy fizetős-e és hogy HÁNY KERÉKKEL lehet felállni a járdára.
Drága barátom, az ott nem járda, hanem egy kialakított halszálka parkoló (ott is van az engedélyező tábla és a halszálka jelzés).
Abban valóban nem voltam egyértelmű, hogy akkor lehet felállni 4 kerékkel az út mellé ha azt tábla engedi, mint kijelölt parkoló rész és ott is csak akkor, ha a KRESZ-ben előírt oldaltáv megmarad a gyalogosok számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!