Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines kocsin hogy tudom...

Benzines kocsin hogy tudom csökkenteni a fogyasztást? Lefolytom a kipufogót? Vagy sportlégszürő?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 17:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

hát ez a mágneses dolog érdekes számomra. a kipufogón főleg ,ha oda teszed akkor már teljesen mindegy a fogyasztás mert ott már a kimenő gázok vannak ott már nem lehet fogyasztáscsökkentést elérni így.

ezt a benzincsőre szokták rakni számomra érthetetlen hogy miért is, azt mondják a mágnes hatására a benzinmolekulák "irányba "állnak és a fogyasztás csökken.

De a mágnes csak a vas és acél molekulákat fogja meg de a benzinben szénmolekula van:D ergo szarra sem jó:D egy jó átverés amivel le tudják húzni az embereket

2010. febr. 15. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
A mágnes nem csak a vasat és az acélt "fogja meg". A mágneses tér minden anyaggal kölcsönhat, csak mindegyikkel másképp. Ha érdekel, nézz utána a para-, dia- és ferromágnesességnek. A lényeg annyi, hogy a benzint alkotó szénhidrogének valóban rendeződnek mágnesesen a külső mágneses tér hatására (valamennyire), viszont mivel nem ferromágneses tulajdonságúak, ezért ezt a rendezettséget elhanyagolhatóan rövid ideig tartják meg. Tehát mire a motorba jut az üzemanyag, már rég oda a rendezettség...
2010. febr. 15. 13:22
 13/22 A kérdező kommentje:
ebbö a sok katyvaszból az 1. válaszoloan bizok a legjobban me anyi hülyeséget hallani közbe (mágnes a kipufogon xd) ha folytom a levegőt a motor ugy védekezik hogy több benzint nyomat az égéstérbe nem????
2010. febr. 15. 17:01
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

Dugjál krumplit a kipufogódba mindjárt.. hátha kevesebbet eszik tőle!

Ha veszel rá normális K&N sportlégszűrőt az cirka 20 ezer Ft, és azt olajozhatod is időnként és egy normális olaj minimum 3 ezer ft. (és ezt többször kell majd venned)

23 ezer Ft az 324 Ft-os benzinnel számolva 71 liter

Annyival egy darabig elmész

Ha meg gazdaságosan vezetsz nem lesz benne semmi élvezet és nyersz kb fél litert száz kilométerenként ami 162 Ft kilométerenként

ja meg ha szar légszűrőt veszel meghal a motor

,,Kezedben a kulcs"

2010. febr. 15. 19:21
 15/22 anonim ***** válasza:
71%

A levegőt nem folytod, hanem fojtod.

Egyébként a karburátoros autóknál a szívórendszer lefojtása a karburátor előtt túldúsulást okozott: megnőtt a vákuum a venturiban, több benzint kapott fel. A karburátor utáni fojtás viszont akár el is tudta szegényíteni a keveréket: kicsapódhatott rajta a benzin.

A befecskendezős autóknál minden attól függ, hogy a légmennyiségmérő érzékeli-e a fojtást. Ha érzékeli (mert előtte van), akkor kevesebb levegőhöz adagolja az üzemanyagot. Ha nem, akkor túldúsul a keverék.

2010. febr. 15. 20:20
 16/22 anonim válasza:
36%

Szerintem azzal többet spórolsz ha gazdaságosan közlekedsz. Városban 45-50-nel menj, országúton 90-100-al, a gázpedálra fokozatos nyomást gyakorolj le váltásnál, ne padlógázzal közlekedj, érdemes felvenni egy közlekedési ritmust, gondolok itt a zöld hullámra, feleslegesen ne gyorsíts és természetesen előreláthatóan kell közlekedni.

Ezek mellett nagyon fontos az autó műszaki állapota: megfelelő légszűrő, üzemanyagszűrő, olajszűrő, olaj.

Persze ha irreálisan magas a fogyasztásod, akkor a motort be kell állítattni szakemberrel, mert valami nincs rendben. Nem érdemes no name kutakon tankolni, én mindig a kagylós kútnál tankolok benzit és gázolajat is, nekem ez vált be legjobban. A legtöbb cég is itt tankol.

2010. febr. 17. 07:39
 17/22 anonim ***** válasza:
36%
Én is a kagylós kúton tankolok. Lehet hogy 5 Forinttal drágább a benzin de még ha teletankolom az autót akkor is max 300ft-al drágábban tankolok ,de sokkal jobbak az autó tulajdonságai mint az ilyen lukoilos benzinkutakon.
2010. febr. 17. 10:50
 18/22 anonim válasza:
81%

Üdv!

Apám 30 évig épített és szerelt autókat, ebben nőttem fel, én 7 éve foglalkozom chiptuningal, átépítéssel. Ahogy írták nem az a legjobb amit a gyárban írnak. Pl.: 1,9 pdtdi 3 féle teljesítménnyel jött ki: 105,110,115 Le-vel. Minden ugyan az, csak a program más. A másik a teljesítmény adó. Ha pl. egy 1.6 os benzines motor 120 Le (-t tud) akkor inkább "lebutitják" 98 Le mert csökken az adó és több TÍZmillióval! többet el tudnak adni belőle.

Egy átlag chiptuning után kb 5-10% al csökken a fogyasztás, de ha padlózod neki, akkor növekszik (valamit valamiért). Természetesen lehet optimalizálni is a computert ami inkább a fogyasztás csökkenésre megy.

Ha szűkíted a kipufogó átmérőjét, nem lesz megfelelő az átöblítése a motornak, ezáltal még több üzemanyagot fecskendez be az égéstérbe, ezért +10, 20% al növekedhet a fogyasztás.

Sportlégszürő a map-szenzoros (szívócsőnyomás érzékelö) autóknál jó (nem fogyasztás csökkenésre), de légmennyiségmérősre (áramlásmérős) autóknál már nem igazán.

Ha eltalálod a megfelelő szívócsővákumot és kipufogónyomás csodákat lehet kihozni, sajnos Mo.n nagyon kevesen értenek hozzá, heti 4-5 autónk biztos van amit így állítunk be (mi vagyunk a kissebbég ebből a szempontból :) ).

ui:

1. az elöttem szólónak: "optimális lambda 1 értéken" teljesítmény/fogyasztás szempontjából nem ez a jó (a jó a 0,7), ez a co kibocsájtás miatt van.

2. Mértük, mágnes nem ér semmit, csak dísz (100.000 km mérés volt 50-50e cikk is megjelent a mérésünkről, ja és a benzincsőre raktuk :) )

3. "kagylós kút" hmmm ha azt nézzük, hogy mindenki 1 helyről kapja a benzint, csak a saját adalékukat belerakják (vagy higítják???). 1 szóval mind1 hol tankolsz, csak 98 asnál nagyobb ne legyen, ezt most nem írom le miért, mert az hosszadalmas lenne, de kérésre elmondom :)

!!!Ja használj motorféket, mivel akkor nincs befecskendezés!!!

Remélem tudtam segíteni, bocs, hogy hosszadalmas lett.

Üdv: Leslie

2010. febr. 18. 19:52
 19/22 anonim válasza:

A Suzuki Swift 2 es 6.6-os fogyasztását nyáron 5.5-5.7 re sikerült levinni. Télen 5.8-6.2.

Alacsony fordulatszám, minél előbbi fölkapcsolás, (negyediket szinte nem is használok), minél több motorfék, jó benzin, jól látható forgalmi helyzetben a motor leállítása, a lejtőkön gurulás.

2010. febr. 20. 20:00
 20/22 anonim válasza:

Én etanolt tankolok. picivel többet kajál belőle és hibátlanul megy a verda. kb fele fele arányban szoktam de elvileg lehetne 10% benya 90% etanol is.(220 FT körül van) Kicsit cefre szaga van a kipugónak de még mindig jobb mint a taxisok mögött a sültkrumpli szag :) 2000 16V vectráról beszélek.

A chip is sokat segit egyébként a fentebbbi hozzászólóval egyetértek teljes mértékben.

2010. febr. 23. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!