Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti is szoktátok használni...

Jackson666 kérdése:

Ti is szoktátok használni rövidebb utakra az autót pl 2-3 km?

Figyelt kérdés
Mert van mikor csak boltba megyek le sz nemsok kb 1km de általába akkor már mindig annyit autozok hogy felmenjen üzemi hőmérsékletre hogy addig az olaj is felmelegszik. Ti erre szoktatok figyelni? Vagy volt hogy csak hideg motorral mentetek többször. Mert azt olvastam hogy kárt tesz a motorba a rövid utakra használt autó pár ezer km ogy használjuk és tiszta olajsár lessz a motor. Szojtam hosszabb utakra használni 40-50km de általába minimum ha már használni kell az autót 15km ert beleteszek. Ti foglakoztok ezzel?
2015. febr. 26. 11:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
2 km-re gyalog. Ennél valamivel messzebbre úgy használom a benzinesemet, hogy addig nem állítom le az autó motorját, amíg el nem érte az üzemi hőfokot. Ha télen 4 km-re kell mennem, de közel a célhoz látom, hogy még nincs bemelegedve a rendszer, akkor teszek még egy-két kisebb kört az autóval. Dízellel nagyobb távolságra megyek, vagy ha muszáj rövidebbre, akkor a benzineshez hasonlóan teszek még pár kört vele.
2015. febr. 26. 13:13
 12/29 anonim ***** válasza:

Az auto 11 eves, 160e kilometer van benne, es szerintem elmegy meg ugyanennyit.

Ha meg nem akkor megcsinaltatom. vagy eladom es veszek egy masikat.

2015. febr. 26. 13:15
 13/29 anonim ***** válasza:
56%

én konkrétan teszek rá, hogy csak két kilométer, vagy egy, fájós lábbal, bottal nagyon körülményes bringázni...de az eső, hó, is befigyel...az autót amikor fejlesztik, nem csak a versenyzőkre gondolnak, hanem a rokkantakra, nyugdíjas piacrajárókra, esetleg a sok betegre, akinek létkérdés eljutni az orvoshoz.

olajsár padig nem lesz benne, az csak duma...mert az olaj minőségét úgy kell megválasztani.

na persze sokan sajnálják a 0W30-ra, vagy a 0W20-ra a pnzt, ami mindent kibír...pontosan az ilyen rövid utakra is kiváló..

az autó van értünk, és nem mi az autóért.

A mai autók már ki vannak találva. Meg a belevaló olaj is.

tudom, most jön az, hogy a katalizátornak be kell melegedni...

2015. febr. 26. 13:59
 14/29 anonim ***** válasza:
a 12-es véleménye tökéletesen érthető.
2015. febr. 26. 14:01
 15/29 szántóvető ***** válasza:
56%
és a 13-asé is.
2015. febr. 26. 14:09
 16/29 A kérdező kommentje:
Enyémbe 10w40es castrol olaj van az jó?
2015. febr. 26. 14:30
 17/29 anonim ***** válasza:
53%
De ha 50 km-re mentek vele, akkor nem kopik?? :)))
2015. febr. 26. 15:13
 18/29 anonim ***** válasza:
Egy 50 km-es útnak értelemszerűen nem egy 2-3 km-es nyúlfarknyi szakasz fog megfelelni, hanem 20-25 ilyen, mert hagyományok alapján a kilométeróra állást vesszük vonatkozatási alapnak. Akkor is kopik, ha 50 kilométerre mégy egyszer, de akkor csak 1/2 indítás lesz benne (attól függően, hogy ez csak oda vagy retour). Az üzem közbeni kopás minimális az indításkorihoz képest. Épp ezért tökmindegy, hogy milyen olajat töltessz bele a rövid távokra - ott nem az a baj, hogy nem ken jól az olaj, hanem az, hogy egyáltalán nincs még olajfilm (vagy csak nagyon vékony), mikor a dugattyúk elkezdenek mozogni.
2015. febr. 26. 15:20
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
mától le se állítsátok az autóitokat,mert még a végén hidegen kellenne indítani ami ugy mérhetetlen kopáshoz vezet...........az lesz a legjobb ha a mostanit eladjátok,aztán bementek az első szalonba,vettek egy vadi újat,és amíg világ a világ ketyegtetigek,járatjátok,soha le nem állítjátok,és így biztosan örök élet +1 napig fogja bírni......
2015. febr. 26. 15:25
 20/29 A kérdező kommentje:
Háá :-) :-) na mindegy én használok spuri jg 2-t és igy jobb is. Nincs felesleges 100-200 ezrem javitásra
2015. febr. 26. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!