Ezzel tönkretehetem a dízel autót?
Jogsira megkapom jóapám autóját, egy 2012-es Skoda Octavia Combit.
1.6 CR TDI.
Namost, szeretnék vele iskolába járni, ami napi 2-2 kilométert jelentene, kb. 10-15 perc/út.
Ez mennyire árthat egy dízelnek? Vagy nem lesz semmi baja?
Mielőtt jönne a fikázás: Igen, kb. 20 perc alatt bent vagyok busszal, mivel Budapesten lakok. Viszont egyszerűen szorongok a tömegközlekedésen, talán a sok idegen miatt. De ugyanez sehol máshol nem jön elő.
Viszont éppen elég idegesítő, és elég volt 10 év buszozás.
Télen meg nem szívesen sétálok vagy biciklizek be.
Sokat árthatok ilyen rövid utakkal egy dízelnek?
Köszönöm a válaszokat!:)
2km 5 perc alatt az kb 8km/h sebesség.
A dízelnek egy gyilkosság.
A bringa sokkal jobb vagy a gyaloglás.
Persze te tudod, ez a te dolgod, hogy mennyire használod rendeltetésszerűen a járművet.
Gondolom mész meg jössz. Ez napi 2 hidegindítást jelentene mindkét esetben függetlenül attól hogy 5km-re vagy 100km-re mész.
Ne hallgass rájuk, hülyeségeket beszélnek! Ha 5km-re mész annyi a különbség, hogy 5 km után már nem kopik a motorod mert leállítottad . Ha 100km-re akkor 5km után már melegen de még mindig jár azaz kopik a motorod 100km-en át. Tehát egyértelmű ha távolabb mész akkor jobban kopik.
Ez puszta logika.
Esetleg egy turbóbenzines TSI?
Sokkal hamarabb bemelegszik.
Ha jobb, akkor talán megbeszélhetem hogy cseréljük le egy benzinesre.
Tavasszal és nyáron bringázok, vagy sétálok. Viszont ebben a dzsuva időben semmi kedvem semmihez.
Az lehet hogy lesétálod, mert a főtéren keresztül 15-30 perc alatt gyalog bent vagyok (tempótól függően).
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!