Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki el tudná nekem magyaráz...

Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy sokan miért raknak fel az autóikra télre ilyen undorító felniket, meg lemezfelniket? Nem kötekedés tényleg nem tudom.

Figyelt kérdés
2015. jan. 9. 17:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Volt már a kérdés, akkor is az volt a válasz, mint most. Sokan a téli gumit külön felnin tartják. Ott van rá felszerelve, nem kell sorban állni a gumisműhelynél, csak felpattintja otthon a négy kereket, azt' jóvan. Arra a lemezfelni is tök jó, hogy az év szebbik felében ott álljon a garázsban-pincében-kamrában.

Valamikor az alufelnik nem is nagyon bírták a télen sózott utakat, csúnyán korrodált tőlük a könnyűfém. Ma már jó alapozókat használnak a festékréteg alatt, nincs ezzel gond, de még mindig vannak, akik a megszokás miatt lemezt használnak télen. De például egy szép, polírozott peremű vagy tükörpolír felnit a téli mocsokban épeszű ember nem használ. Csak magát szívatja vele, hogy tavasszal alig lehet kipolírozni belőle a sómaradványokat.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a lemezfelni olcsóbb és egyszerűbben javítható, mint az alu (meg sokszor még könnyebb is, de ez más kérdés). Ha tehát télen, a csúszós úton sikerül nekimenni egy padkának, esetleg telibe találni egy hó alatt megbújó kátyút, az sokkal kisebb anyagi kárt okoz, ráadásul a lemezfelnit gyorsan ki lehet egyengetni. Az alufelni görgőzése kicsit nehezebb feladat.

2015. jan. 9. 18:00
 2/14 egySanyi ***** válasza:
100%
Én is lemezfelni párti vagyok télre és nem igazán érdekel, hogy kinek tetszik és kinek nem.
2015. jan. 9. 18:01
 3/14 dirtboy ***** válasza:

undorító felni alatt mit értesz?

nekem télen lemez van mert ilyenkor amúgy is keskeny gumi kell és padkázni sem szeretném a hóban valamint ez az időszak amúgy sem a kinézetről szól,kb minden autó retkes,koszos pár kilométer után.

szerintem édes mindegy milyen felni van alatta ha a verda csupa retek.

2015. jan. 9. 18:02
 4/14 anonim ***** válasza:
Önmagában semmi nem indokolná, hiszen az alut nem eszi a rozsda, a lemezt meg pont hogy de, viszont télen sok felnigyilkos akadály nem látható a hótól (kövek, járdaszegély, megnövekedett számú kátyú), így sokan a komolyabb felnijüket féltve inkább egy lemezt vágnak tönkre. Vannak ilyen mende-mondák is, hogy a fékeket is jobban védi a víztől, ezt én sem megerősíteni, sem cáfolni nem merem.
2015. jan. 9. 18:03
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
mit érdekel téged ki milyen felnivel jár?!?!komolyan ez a legnagyobb problémád?!?!mert akkor nagyon tudlak irigyelni!!ez a baj ezzel az országgal hogy itt senki nem tud a saját dolgával foglalkozni!ilyen emberből kéne vagy 2 mint te vagy ,de sajnos több millióan vagytok!
2015. jan. 9. 18:04
 6/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

nincs bajom a lemezfelnivel, kivéve ha felrakják egy prémiumautóra, na az nagy szégyen. annyi hogy szerintem nem a legelőnyösebb a kinézete, ezért érdekelt hogy miért nem vesznek gumit a "nyári" felnire és szép marad az autó.

2015. jan. 9. 18:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem télen lemezfelni van fent téli gumival és van rajta egy normális dísztárcsa.
2015. jan. 9. 18:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Télen, a latyakos-sáros szutyokban nem mindegy, mi van a kocsi alatt? Mennyivel szebb egy sáros kocsi alufelnivel, mint lemezfelnivel? Őszintén szólva én meg ezt az érvet nem szoktam érteni, ha felhozzák.

Amúgy azt se felejtsük el, hogy a sós lé ki tudja kezdeni az alufelnit. És egy acélfelnit könnyedén le lehet kezelni otthon is, akár szezononként, ha sérülne a festés.

2015. jan. 9. 18:29
 9/14 anonim ***** válasza:
Én még nyáron is lemezfelnit használok. Tudod miért? Mert lesz arom, hogy néz ki. Nekem az autó közlekedési eszköz, lesz arom, ha van rajta egy karcolás, vagy horpadás. Azért van, hogy elvigyen A-ból B-be, nem azért, hogy villogjak vele.
2015. jan. 9. 21:06
 10/14 A kérdező kommentje:
ja, hát akinek egy közlekedési eszköz, őket teljesen megértem :D
2015. jan. 9. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!