Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak mit ajánlotok? 19/N

Első autónak mit ajánlotok? 19/N

Figyelt kérdés

Eddig ezeket nézegettem de kiváncsi vagyok más véleményére is:

VW Passat IV, V

Opel Astra H

Audi A3, A4

ezek közül egyik sem kombi, astra, a3 ferdehátú, többi sedan. Édesapám azt mondja hogy az nekem nagy lenne hosszúságra.

Diesel párti vagyok, de ebből ne legyen vita.

a válaszokat előre is köszi

2015. jan. 3. 12:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Kanyarkövető? Ez komoly? :D Egy h astrába? Mik vannak."

Igen, az enyémben adaptív kanyarkövető bixenon fényszórók vannak. Nem olyan nagyon ritka, bár a volt céges autókba általában nem rendelték meg. Azok elég fapadosak.

Az enyémben van még gyári beépített navigáció 7"-os színes kijelzővel, elektronikus lengéscsillapítás-vezérelt sport futómű, guminyomásmérő rendszer és ülésfűtéses bőr ülések. Meg egyéb apróságok mint esőérzékelős ablaktörlő, fényszenzor, elektromosan behajtható tükrök parkoló állásban és még sorolhatnám. Természetesen minden gyári, nem utólag belebuherált "homasitás" cucc.

Azért a H Astra már elég modern autó nem olyan fapados, mint anno az F széria volt.

2015. jan. 3. 17:04
 22/25 anonim ***** válasza:
52%

Én a felsoroltak közül a Passatot javasolnám. Dögivel van hozzá alkatrész, márpedig kezdő jogsival óhatatlanul egyszer-kétszer zúzni fogod, nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és milyen áron kapsz hozzá lökhárítót, lámpát...stb.

Dízelt én nem vennék, csak ha hosszabb utakra kell, mert macerás: szar minőségű üzemanyag kinyírja őket, nem szeretik a hideg üzemet, a turbót könnyű kinyírni azonnali leállítással (csere kb. 150e Ft), nem beszélve a kettőstömegű lendkerékről, ami szintén hajlamos beadni a kulcsot (kb. 200e Ft). Macerás és körültekintést igényel egy dízel motor, de kétségkívül megvannak az előnyei is. Benzinesből ott az 1.8T, ami városba felesleges és szintén a turbó körüli macerák miatt nem ajánlanám, az 1.6 benzines rejti talán a legkevesebb aknát, cserébe nem túl dinamikus egy ekkora autóhoz és nem is egy éhezőművész.

A hosszúság miatt ne aggódj, bármekkora autót meg lehet szokni. Kérdés, hova járnál vele. Ha a belvárosba, akkor tényleg célszerűbb lenne valami kisebbet, mondjuk egy A3 méretű kompaktot (pl. Golf).

Ha általánosságban kellene válaszolni, én olyan autót ajánlanék, amiből sok fut, így van hozzá alkatrész. Legyen relatíve igénytelen (itt nem a megjelenésre gondolok, hanem a szervizigényre). Minél kevesebb elektromos biszbasz legyen benne, ami elromolhat. Ha viszont a dízel mellett döntesz, használd okosan, illetve ez esetben felejtsd el az Opelt! Passatból 1.9 (akár PD) TDI.

2015. jan. 3. 17:07
 23/25 A kérdező kommentje:
köszönöm, eddig ez a leghasznosabb válasz !!
2015. jan. 3. 17:31
 24/25 anonim ***** válasza:

Az relatív, hogy mi a hasznos, de neked kell eldöntened, hogy neked mi az.

Én pl most hallom először hogy az Opel (Isuzu) dízel motorja olyan sz@r lenne, hogy azonnal el kellene felejteni.

Astrából többet látok az utcán mint Passátból. Szerintem előbbi is tömegautó, de biztos csak én járok pont ilyen helyeken...

2015. jan. 3. 20:46
 25/25 anonim ***** válasza:
Fiat Stilo 1.9 jtd, Alfa romeo 147 1.9 jtd. Az alkatrész hozzá olcsóbb mint egy vw dízel.hez és van olyan megbízható bár nem annyira tuningolható mint a pdtdi.
2015. jan. 4. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!