Hengerfejes lehet?
egy golf1-ről van szó, elég idős már, de mindig karban volt tartva, mostanság azt vettem észre, hogy ahol az olajat kell betölteni, a sapkán ilyen fehéres anyag van ( utána néztem h mik a hengerfejes autó tünetei), de maga a motorban semmi fehér cucc nincsen, csak erre a fedélre jön ki... nívópálcán nincsen semmilyen piszok...a motor szépen jár...ilyen hidegben azért elég sűrűnek látszik a kipufogó füst, mikor már bemelegszik, meg menet közben már nem annyira vészes ( átlagos füst jön ki belőle, mikor hideg az idő és látni a gázokat)
nem rég volt egy kisebb felújítás, meg tömítés csere...eddig nem vettem észre ezt a fehéres anyagot a sapkán( elég folyós, de nagyon kevés)
a víz még nem tűnt fel h fogyna...csak ez a halvány fehér, folyós anyag van a sapkán, nem nagy mennyiségben
valakinek valami ötlet ?
jajj de jó, már kezdtem aggódni hogy újból lehet vinni szétszedni a motort :)
akkor megnyugodtam :)
köszi mindenkinek!
a hőfok nem szokott ingadozni...állóhelyzetben felmelegszik üzemi hőmérsékletre, menet közben meg nem tud annyira, mert amilyen hideg van, hűtve tartja a motort...
több mint valószínű h az lesz a jelenség amit az elsők írtak, én is ilyenre gyanakodtam, de fogalmam nem volt róla h ténylegesen lehet ilyen :)
de azért köszi, figyelni fogom!
állóhelyzetben felmelegszik üzemi hőmérsékletre, menet közben meg nem tud annyira, mert amilyen hideg van, hűtve tartja a motort...
az meg termosztát hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!