Hengerfejes az autó?
Van egy 2001es évjárato opel cora c 1.0 típusú autóm. Minden rendben van vele, de nyár óra eszre vettem hogy hogy eltűnik hűtővizem a kiegyenlítőtartályból. Azóta átesett az autó egy olajcserén.
Mostanában feltunően sok víz ment el az autóból 100km enként kb 1dl. A szerelő azt mondta hogy a vízpumpával lesz a probléma. Az ki is lett cserelve tenyleg nem volt jól a helyén mozgott is redesen, valószínűleg ott ment el a víz nagyrésze azonban még most is fogy belőle viszont mar nem annyira. Konyitottam a motorháztetőt es érezni lehetett a fagyálló szagot a hűtő körül, úgy gondolom hogy meg ott szívároghat el. Mivel sokan mondták hogy a víz fogyása arra utalhat hogy hengerfejes az autó ezert kicsit utána néztem a dolognak. Kinyitottam az olajbeöntő nyílást ahol ilyen barás krémszínű lecsapódás volt. Én úgy tudom ez akkor van ha a fagyálló és az olaj keveredik,tehat hengerfejes a motor, viszont nem lehet attól esetleg hogy most hogy ilyen párás idő van es a sapka esetleg nem zár jól akkor ott a vízzel keveredve lett ilyen az olaj ? Meg nyáron olajcserénél is ette a vizet és akkor nem volt ilyen a betöltő nyílás.
Nem füstől feheren a kipufogó nem indul nehezen az autó, semmi más jelet nem mutatja annak hogy hengerfejes lenne csupán ez a kettő dolog amit leírtam.
Mi a véleményetek a dologról ?
Hat bevilágítottam oda lámpával hogy milyen lehet belülről, de csak a nyílás körül láttam ezt a barnás cuccot. Ma reggel eleg hideg is volt kb 25km t tettem meg 50el mert olyan szar volt az ut tehat meg felmelegedni sem tudott rendesen az autó
Ezt találam egy másik kiírásnál.
"Normális esetben: Télen, rövid távokon használod az autót. Az olajtérben a levegő felmelegszik, és a hideg szelepfedélen (mint legfelső ponton) kicsapódik, és az olajjal emúlziót képez. Az olaj az olajteknőben tiszta (!). Ha a motor kellőképpen felmelegszik, a víz "kipárolog" és az emúlzió eltűnik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!