Mit jelent egy autónál, hogy hengerfejes?
Azt tudom, hogy milyen tünetei vannak, de mi a hiba olyankor?
Csak hogy legyen egy konkrét motor, egy 1999-es Fiat Punto 1.1 nél láttam egy hirdetésben.
És mennyibe kerülhet javíttatni, ha az autószerelő bérét nem számoljuk bele?
Amúgy eléggé otthon vagyok az autóknál, de ezt nem tudom, hogy mi. Ez a része az ismereteimnek eléggé hiányos.
A hengerfej az a motorblokk tetején található és lényegében ha felfőzöd a motort akkor azt ledobja, megrepeszti, elvetemedik vagy a tömítés ami van a blokk meg a fej között kiég.
Ugye ezek így egymásból következnek.
Kb 50 ezertől 100 ezerig terjed, de ebben már benne van a munkabér is, egyébként meg ha értesz hozzá elviszed a hengerfejet és meghegesztik neked meg síkolják.
Ez olyan 30 ezer környékén szokott lenni minimum.
Én így tudom, de majd egy okosabb kijavít.
Tökéletesen írtad, majdnem ugyan azt akartam én is :D
Legegyszerűbb egy bontott hengerfejet venni (punto 1.1-re ha jól emlékszem 12 ezer volt annó) meg egy hengerfej tömítést, aztán elviszed szerelőhöz, aki kb 10 perc alatt kicseréli 5ezer forintért.
Az zárja a motor tetejét, annak "ütköznek" neki a hengerek, közvetlen kapcsolatban vannak.
Ezért kell frankón lesíkolni a hengerfejet szintbe, síkba, mert másképp a kiálló hegesztés nyomai szépen elverik a hengert, a henger meg a hengerfejet és újra elreped.
Plusz ugye a hengered is szar lesz, szal...
ismét le kell írnom, hogy én így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!