Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valami jó praktikát nem...

Valami jó praktikát nem tudtok befagyott ablakokra?

Figyelt kérdés
Még nincs 1 éve jogsim és ez az elsö tél amivel meg kell küzdenem,nagyon befagynak ejszaka az ablakok, a szélvédöt letakarom de még így is van rajta egy vékony réteg.Kaparót próbáltam de nekem az nem nagyon vált be, lehet rosszfélét vettem vagy nem tudom.Most olvastam ezt az 2/3 ecet és 1/3 víz keveréket de sokan írják, hogy nem jó.Ti mit használtok ?

2014. nov. 25. 08:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem idén még csak egyszer fagyott be a szélvédő, de könnyedén le tudtam kaparni. Egyébként van jégoldó, ráfújod az ablakra és akkor kaparni sem kell.
2014. nov. 25. 08:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Menj be íz első autósboltba, ezerféle jégoldót adnak fillérekért. Bár ez az ecetes cucc olcsóbb lehet, de nem hiszem, hogy hatékony lenne.
2014. nov. 25. 09:03
 3/11 szántóvető ***** válasza:
58%
ajtó kinyit,gyújtás ráad,kétliteres üvegből a langyos vizet szétlocsol a szélvédőn,ablaktörlő bekapcs. gyors megoldás.a gond az oldalablakokkal van,az általad leírtakon túl más ingyenes módszert nem tudok.
2014. nov. 25. 09:11
 4/11 Wadmalac ***** válasza:
89%

A spray kivitelű jégoldó nem éri meg az árát, de lehet kapni pumpás flakonost, az már egész jó.

A mínusz fokos szélvédőre meleg víz locsolását nem ajánlom, ha van már bármi kis repedésed, hibád az üvegen kavicsfelverődésből vagy hasonló, hirtelen 30-40 fok különbségtől végigrepedhet az üveg.

Egy haveromnak a kb. 25 fokos lavór víztől mínusz 10-ben gyakorlatilag szilánkokra durrant a szélvédője, pedig csak egy kis kavicsnyom volt rajta.

2014. nov. 25. 10:20
 5/11 szántóvető ***** válasza:
81%

melegvizet nem szabad rálocsolni.

ez a kavicsfelverődéses dolog is igaz lehet hiszen sérült a szélvédő.de a langyos víz szóba jöhet akkor ha sértetlen.olyan gyengén langyos ha kemény mínuszok vannak :)

2014. nov. 25. 10:29
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Nemtudom,mi a bajod a jégkaparóval.

Jó oldalát fogtad?

Beindítod a járművet,mire lekaparod lesz olyan meleg,hogy nem fagy vissza..

2014. nov. 25. 12:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Jó oldalát használtam de csak csúszik a jegen és nem akarja lekaparni, lehet ki kéne próbáljak egy másik fajta kaparót
2014. nov. 25. 14:06
 8/11 Wadmalac ***** válasza:

A réz és alu puhább az üvegnél, nem karcolja. Az ilyen élű jégkaparók jók csak a nagy mínuszokban, ott már a legtöbb műanyag kevés a feladathoz.

Mínusz 1-2 fokban én megoldom a Smart-kártyámmal is. :)

2014. nov. 26. 08:49
 9/11 szántóvető ***** válasza:
anno magnókazi tokjával kapargattam..
2014. nov. 26. 08:59
 10/11 Wadmalac ***** válasza:
Cd-tok is jó volt, csak hidegben törik.
2014. nov. 26. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!