Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek holnap a befagyott...

Mit tegyek holnap a befagyott kézifékkel?

Figyelt kérdés
A hét közepén letettem az autómat egy parkolóban, majd elutaztam. Már messze jártam, amikor eszembe jutott, hogy én hülye behúztam (reflexszerűen) a kéziféket. Mostanra már biztos befagyott, holnap megyek vissz a kocsimhoz. Ilyen esetben mit fogok tudni tenni?
2013. jan. 27. 12:57
 1/9 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Nem biztos , hogy befagyott.....

Kiengeded a kart és óvatosan megpróbálsz indulni. Kicsit próbáld hintáztatni előre hátra a kocsit. Ha így se megy akkor ne erőltesd. Meg kell várni akkor míg kienged az idő. Tedd sebességbe és hagyd kiengedve a féket. Otthol meg lehetne próbálni kiolvasztani, de egy parkolóba erre nemigen van módod.

2013. jan. 27. 13:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták ...

Odamész beülsz elindulsz.....majd kienged nincs mínusz 15-fok :)

2013. jan. 27. 13:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát nem tudom, nekem azt mondták, hogy nagyon hideg van otthon, minusz 16-18 fok volt éjszaka (de lehet, hogy szüleim szegények már túloznak, elég idősek). Ebből gondoltam, hogy amilyen szerencsém van, tuti befagyott. Hát igen, sok lehetőségem nem lesz egy puszta parkolóban. Időm lesz, mert reggel visszaérek a városba, akkor ki tudom engedni, és mennem kell egy konferenciára, így csak este megyek vissza a kocsimhoz. Egy nap elég rá, hogy kiengedjen?

2013. jan. 27. 13:10
 4/9 Zsolt75 ***** válasza:

Este és éjjel van hidegebb, ha napközbe nem olvad ki akkor addig nem olvad ki míg hideg van.

Szerintem nem törvényszerű, hogy befagyjon.

Reggel odamész, kipróbálod, megjáratod és ha nem sikerül hagyd ott... délután újabb próba...

2013. jan. 27. 13:14
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Önts rá egy vödör forró vizet,ha kell kettőt,vagy hármat is...engedni fog annyit,hogy el tudj indulni.Aztán lassú menetben a többit elintézi a súrlódás.Ha már nem érzed,hogy fog,akkor kezd el vasalni a fékeket.Lassú menetben fogásponton nyomod a féket is,így gurulsz mondjuk 100 métert.Aztán pár nagyobb fékezés és már száraz is.
2013. jan. 27. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem se biztos, hogy befagyott.

Az én autómnak pl ki van szakadva a kézifékbovden porvédő gumija. Tél előtt mondták is a szervizben, hogy azt nem ártana cserélni, mert ha befolyik oda a víz és befagy, befagy a hátsó fékem.

Az autó nekem is kint áll az utcán, általában vasárnap estétől péntek délutánig nem is használom. Hétvégén viszont megyek vele egész sokat, esőben, hóban, latyakban.

Lekopogom, eddig még sose fagyott be, pedig én is mindig behúzom a kéziféket.

Azért biztos, ami biztos az új bovdent már megvettem, péntekre van időpontom a szervizbe a cserére.

2013. jan. 27. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha száraz volt az idő amikor leállítottad,nem volt latyak vagy eső,akkor nem fagyott meg.. :) Nem a bowden fagy meg,hanem a nedvesség. Az viszont előfordulhat hogy ha sokáig behúzott kézifékkel áll az autó,picit berozsdásodik. Nos majd mikor beleülsz,és kiengeded a kéziféket érezni fogod a karon hogy ki lehet e teljesen engedni,vagy alul lesz egy kis holtjátéka. Ha mozdul a kocsi,akkor nincs gáz,menj vele egy keveset,hallgasd hogy van e nyikorgó hangja. Vagy állj meg enyhe lejtőn,gurul-e az autó valamerre.. Menj egy pár száz métert,szállj ki,tapogasd meg a hátsó felniket.. Ha tűzforró,akkor befog a kézifék.. Remélem szerencséd lesz,nem lesz semmi gond.. :)
2013. jan. 27. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 éve kint parkol a kocsim Budapesten a belvárosban (ahol azért kicsit melegebb van az átlagnál), mindig be volt húzva a kézifék, de még sose fagyott be. Csak olvastam eddig erről, hogy nagy hidegben nem kell behúzni, de nem vettem figyelembe.
2013. jan. 27. 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Szinte csak domboldalon húzom be a kéziféket, bőven elég ha sebbeségbe hagyom (manuális) .

Mikor még friss jogosítványom volt, akkor huzogattam rutinszerűen, Apám télen szólt, hogy inkább ezt felejtsem el.

2021. nov. 2. 04:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!