Hogyan lehet felolvasztania befagyott ablakmosót, illetve
be fog e indulni az autó?
Figyelt kérdés
Kifogyott a fagyálló az ablakmosótartályból, ásványvízet töltöttem bele, hogy tudják ablakot mosni hazafelé, másnap el akartam menni bevásárolni, vettem volna fagyálló ablakmosót. Akkor még nem volt befagyva, de lemerült az aksi, (és most már be is van fagyva az ablakmosó tartály), felvittem az aksit, de kihúzott szivatóval hagytam ott a kocsit, ha holnap visszarakom az aksit, hagyjam így kihúzva a szivatót indítás előtt, vagy nyomjam vissza, és húzzam ki?
az egyik a befagyott ablakmosó,ez az első langyos napon ki fog olvadni,
a másik a szivató ,igen hagyhatod kihúzva
2013. jan. 19. 08:56
2/9 anonim válasza:
Ablakmosó miatt én keresnék neki valami fűtött helységet, hogy olvadjon ki, mert ha bejönnek a durvább hidegek, akkor a jég elég csúnya munkát tud benne csinálni.
2013. jan. 19. 09:20
3/9 anonim válasza:
Ha beindúl (befog kihúzott szivatóval is ,hiszen ezért ez a funkció ) állj be vele egy teremgarázsba ,vagy valamilyen fűtött helységbe . Mert valóban a nagy hideg szét tudja nyomni a tartályt......
2013. jan. 19. 09:40
4/9 anonim válasza:
ásványvizet? :facepalm:
ezresért megy a -20 fokos 5l ablakmosófolyadék...
2013. jan. 19. 09:42
5/9 anonim válasza:
A víztartály egy dolog, a szivattyú a drágább...
Legközelebb szerintem inkább vegyél egy benzinkúton ( igaz itt a gatyát is leszedik rólad 2l ablakmosóért :-) ablak löttyöt. Olcsóbb mintha szétmegy minden műanyag a rendszerben.
2013. jan. 19. 09:45
6/9 anonim válasza:
Az ablakmosóhoz próbálj forró ablakmosót tölteni. Ha a tartályban fagyott meg talán segít. Egyébként, lehet, hogy csak ott van elfagyva, ahol kijön az ablakra. Egy tűvel piszkáld meg!
2013. jan. 19. 10:00
7/9 A kérdező kommentje:
ma 09:42 Erdőben voltam, amikor kifogyott, benzinkút nem volt a közelben, egy 2 l víz volt nálam, a hátsó ablaktörlőt direkt nem használtam, hogy a csőben maradjon meg a fagyálló, az elsőt muszály volt a sár miatt. Bementem volna benzinkútra.
2013. jan. 19. 10:34
8/9 anonim válasza:
Hidegindításnál mindig használj szivatót.
Kihúzva hagyni nem kell,elég indítás előtt,a kétüteműeket volt célszerű leállítani nagy gázzal,szivató kihúz.
A tartály majd kiolvad.
Ezért jó a 20éves 124es,nemcsak a szélvédőmosótartály fűtött,de még az ablakspriccoló fúvókák is,rendesen gőzölög használatban.
Lada Niváról van szó egyébként?
2013. jan. 19. 13:01
9/9 A kérdező kommentje:
Nem, de nem volt gond az indítással, az ablakmosót mára hagytam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!