Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány fokig ültök motorra? Ma...

Hány fokig ültök motorra? Ma majd' befagyott. Most nézem, hogy volt vagy 5 fok reggel.

Figyelt kérdés

2012. szept. 21. 09:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a hőmérséklet nem szokott akadály lenni, volt már, hogy -10 fokban is ráültem a motorra. Van vastag kabát, gyapjú pulóver, bundás csizma - ha teljesen beöltözöm, úgy nézek ki, mint a Michelin reklámembere, de ez semmiség ahhoz képest, hogy nem fagyok meg.

Két dolog szokott csak visszatartani a motorozástól. Az egyik a szél: ha úgy fúj, mint tegnap, hogy letöri a kisebb ágakat a diófáról, akkor már a 10-15 fokos hőmérséklet is hideg. A másik nagy hátráltató tényező az eső: kellemes tavaszi időben is teljesen átfagy az ember, ha elázik a motoron.

2012. szept. 21. 10:06
 2/14 A kérdező kommentje:
WOW! Micsoda papírkutya vagyok! :D Köszi! Akkor majd igyekszem!
2012. szept. 21. 10:09
 3/14 anonim ***** válasza:
18fok alatt már nem komfortos, de kb 13-14fok a minimum mikor felülök rá. Azalatt csak szenvedés.
2012. szept. 21. 10:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked nem kényelmes ilyen hidegben motorozni, akkor ne ülj rá csak azért, mert más megtette. Nekem sem volt az a kimondott kéjutazás olyan hidegben, de tudtam, hogy vannak olyan vastag ruháim, amiben nem fogok megfagyni. Meg egyébként sem vagyok érzékeny a hidegre, jól viselem.

Az a nagy gond a hidegben motorozással, hogy az ember úgy általában lehet, hogy jól viseli a hideget, de az ízületei nem. Ha felveszel egy kabátot és jól aláöltözöl, még 0 fok környékén sem akarsz megfagyni, mert nem fázik a felsőtested. A térdeid viszont ilyenkor is ki vannak téve a hidegnek és ezt sajnos sokkal kevésbé érzed. Aztán meg 10-20 év múlva jelentkeznek a folyamatos hidegben motorozás jelei: folyamatosan fájó, a terhelést egyáltalán nem bíró ízületek.

Szóval figyelni kell arra, hogy deréktól lefelé is jól felöltözz. A hidegben jóformán csak azt érzed meg, ha "majd' lefagy a lábad", vagyis a lábfejed fázik. A térded és a bokád viszont sokkal érzékenyebb.

2012. szept. 21. 10:31
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem is -10 volt eddig a legkevesebb amikor közlekedtem vele, de 20 fok felett szeretek igazán motorozni.

Tegnap pl. egy műszaki előtt álló gép fékjét próbálgattam a 15 fokban az utcánkban, persze dzsekit nem vettem fel, úgyhogy ma arra ébredtem hogy fáj a torkom. Egyszerűen fel kell öltözni, még ha csak 40-nel gurulsz oda-vissza egy 300 méteres szakaszon..

Nem papírkutyaság kérdése, hosszútávon komoly eü. károd lehet abból ha ilyen időben is egy szál pólóban meg munkásgatyában tolod, mint itt felénk a 15-16 éves suhancok.

2012. szept. 21. 10:40
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
15 Celsius minimum, napsütés.
2012. szept. 21. 12:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát én 20 °C felett szeretek motorozni. A minimum eddig 10 °C volt, de mire átértem a szomszéd városba megdermedtek az ujjaim + a bukóm is elég huzatos (jó hogy nem párásodik, de belefagy a fejem) úgy hogy nem volt valami jó. Én egy Simsonnal járok, úgy hogy nincs se csizmám, se motoros kabátom, se kesztyűm. Egyszer egyszer ki lehet bírni, de hosszú távon nem járkálnék így, mert az izületeket tönkre vágja teljesen. :( Télen a mínuszokban biztos fogok vele kicsit ökörködni a havon, de ugye ott meg nem nagy a sebesség, max 10 km/h. Ilyen időben már spec ruha kell amit nem fúj át a szél.
2012. szept. 21. 13:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Hát én most nyáron csináltam jogsit. A motorom meg jó estben is 1 hónap múlva lesz kész...

De van motoros ruha, termo bélés bele aztán szerintem úgy elég jól lehet bírni.

Egyébként motoroztam már télen. Motoros ruha nélkül csak vastagon felöltözve, -10°C még kibírható volt :)

(bicajjal meg -20°c, szélcsendben, és -17 erős szélben úgyhogy hamarabb ráfagyott a víz a farmernadrágra minthogy az átázott volna :D)

2012. szept. 21. 14:34
 9/14 anonim ***** válasza:
délután 20 fok felett volt.... csak ugy megsugom h még nincs ám hideg...
2012. szept. 21. 18:38
 10/14 TOMAtm ***** válasza:
hát megfelelő ruhában sztem a hideg nem akadály.inkább az ha pl fagy aztán nyomsz egy perecet valami jeges részen.
2012. szept. 21. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!