Befagyott a kezifek kotelem, mi a teendo?
Nem lesz baj?
Megane-on már cseréltem két hátsó féknyerget,mert besült a dugattyú,még a porvédő gumi is megolvadt,tárcsaféknél.
Dobféknél egyszer barátnőm behúzott kézifékke ment haza km-t még a régi kocsimmal,a pát hónapos fékpofa teljesen elkopott,majd le is szakadt,a dobfék ugye nagy felüeten fog,ezért nem tud lehűlni sem. De szélsőséges esetben a fékolaj is felforrhat,és utána ugye a hatásfoka egyenlő a nullával.valamint megnyúhat a bovden is.
Ha csak épp hogy hozzáért és nem éreztél égett ferodol szagot akkor nagy valószínűséggel nagy baj nem történt. Legfeljebb egy kicsit jobban kopott a fékpofa.
Amúgy ezért célszerű időnként ellenőrizni a fékbovden porvédő csöveit. Pénteken hóviharban autózta 230 km-t. Hazaérve éjjel behúztam a kéziféket (mindig behúzom, erre találták ki). Ma reggel -14 °C volt és tökéletesen ki tudtam engedni, nem fagyott be.
Ha nem volt szaga, nem lett baja.
Szét kell szedni, meg kell kenni, akkor nem fog befagyni.
Ha meg sík úton állsz meg, inkább tegyél követ/téglát legközelebb a kerék elé, mögé, azt könnyebb kiengedni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!