Ezzel ártok a kocsinak?
#8: Pont azt támasztod alá, amit írtam... A pulse and glide ki van próbálva, s épp ezaz, hogy nem alacsony fordulaton megyünk, hanem lehetőleg abban a tartományban, ahol hatékony a motor. A pulse and glide a legtöbb jármű esetén igencsak észrevehetően jót tesz a fogyasztásnak, a párom munkába járáskor, igen hasonló körülmények között ezt letesztelte az m7-esen (az én kis hobbiútjaim változatos helyeken és hosszan történtek, ott ez nehezebb lett volna, de akkoriban még nem is volt motorom.).
Ahogy sajna azt is tapasztalhatta, hogy amikor gondja volt a motornak és csak finoman tudott gyorsítani, szintén igencsak észrevehetően megnőtt a fogyasztás.
Azt már írtam, hogy az én motoromnál nincs különbség, ez is le lett tesztelve.
Ezzel szemben az egyenletes tempójú haladás tipikusan rosszabb fogyasztást eredményez, bár nyilván jármű- és sebességfüggő ez.
"Elárulnád kinek megy hamarabb az önindítója? Annak aki 1szer beindítja az autóját vagy annak aki 6szor?" - Nem számottevő a különbség :) Ugyanez vonatkozik a kuplungolásra és egyebekre. A hipermilerek járműiben sem mennek tönkre eme alkatrészek sokkal gyakrabban... Ez az egész a szkeptikusok fejében van.
De persze az, hogy melyik autó hogyan reagál az ilyesmikre, az egy komoly, bonyolult témakör, amihez én nem érthetek. Ezért is szoktam inkább a fogyasztásra vonatkozó résszel foglalkozni, plusz leírni kicsiny tapasztalatainkat, miszerint 100 ezer km kemény hipermiler technikázás semmi észrevehető problémát nem okoz a mi egyetlen ilyen járművünkben s nem is hallottam olyan esetekről, hogy ez gond lenne, a direkt ezzel foglalkozó site-okon sem.
"Begurulásnál csúsztatni szoktam a kuplungot, gurulok még 30-40 el, hármasba beteszem, fogásig felengedem, és már vissza is indult."
Mivan?? Eszem megáll, tényleg vannak ilyenek az utakon??!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!