Első autónak 200. 000 szervós, klímás milyen típust javasoltok?
Nyáron elmentem dolgozni ennyit sikerült össze szedni. 200 ezrem van. A szüleim fizetik az átíratást, egy kikötésük van csak, legyen rajta vonóhorog.
Sokkal nehezebb jó állapotú vonóhorgos kocsit találni.
A kérdésem az lenne hogy milyen autó éri meg? Nézegettem Opel Astra 1.6-os de azokba nincs klíma, és azt olvastam hogy nyáron meg kehet benne pusztulni. 2.0 motorokat felesleges benzinesbe, mert ott már a sebességgel arányosan a fogyasztás is nő. Én dieselesen tanultam, a családi autónk is diesel, illetve csak olyat vezettem. Nyilván a benzinestől sem zárkózom el.
Bármilyen segítő célú észrevételt, tapasztalatot, tanácsot meghallgatok.
Szép dolog, hogy magadnak spórolsz, de ennyiből csak egy jó minőségű bólogató kutyát vehetsz a hátsó ablakba.
Viszont, ha utazni akarsz, ennyi pénzért már egészen jó biciklit lehet venni. Keveset fogyaszt és jó a klímája is!
Ilyen árkategóriában vagy bontószökevény klímás-szervósat kapsz, vagy közepes állapotú fapados autót, amire talán nem kell pár hónapon belül akár többet rákölteni, mint a bételár.
Tényleg, javításokra, alkatrészekre is lesz pénzed? Az átíráson felül érdemes vezérlést, olajat cserélni a kocsiban, ez plusz 30-50e Ft.
Másik: évtizedekig Ladánk volt, pár évig még én is vezettem. Ott nem volt szervó, sőt nem is fogasléces volt a kormánymű, hanem egy régebbi konstrukció (még nehezebb forgatni). 65 kilós, vékony srác vagyok, mégsem okozott sosem problémát a kormányzás. Az, hogy nincs szervó nem azt jelenti, hogy csak a világ legerősebb emberei tudják a kormányt kezelni. Csak nem lehet tenyérrel kormányozni, hanem meg kell markolni normálisan, és váltott kézzel kell kormányozni, ahogy az autósiskolában tanították.
Klíma meg...még mindig jobb melegben üldögélni, mint ugyanabban a melegben mondjuk gyalogolni és esetleg csomagot cipelni. Ha kevés a pénz, akkor sajnos nem lehetnek irreális elvárásaid :(
Jó lesz ha klímás ventó kéccázé. Lényeg hogy vonóhorog legyen.... Az egykilenc tádé mindent kibír.....
Hát ja a klíma nélküli opelekebe már sokan meghaltak, ráégtek a szélvédőre.
Kéccázé klímás, horgos, sosenyúlokhozzá autót nem kapsz.
Ha találsz ilyen autót ne tartsd magadban, én is keresek ilyet már rég óta, de még nem találtam.
A szervó még összejöhet, a vonóhorog az nem olyan nagy dolog, de a klíma az nem lesz benn. Nézz tető ablakosat, az még jó melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!