Téli gumit kéne vennem: Igaz, hogy mire bejön a szezon már emeltebb áron adják őket és el is szoktak fogyni?
Nem tudom mennyire igaz, de állítólag alig találok majd olcsóbban ha már elkezdődik a téli szezon.
És ha már itt tartunk még pár kérdés, hátha tudja vki a választ.
1. 14"-es felnire bármilyen 14"-es abroncs femegy? (Eddig 185/60-as volt rajta, most 175/65-öst szeretnék venni rá.)
2. Ha csak 10 ezer/gumi a max. keretem rá, mi a jobb ugyanannyiért: egy új Barum/Kormoran vagy egy használt (pl.7-7.5 mm-es Michelin)?
Előre is nagyon köszönöm a választ!
Árban sok változás nem lesz szerintem.
A téli szezont azért nem nyerő megvárni, mert amikor leesik az első hó, akkor sorban állás lesz a gumisoknál...
Adott méretű felnire hellyel-közzel mindenféle méretű gumi felmegy, de ajánlott a váltóméret közelében maradni, hogy az autó futása ne változzon illetve az órád se csaljon. A 175/65 az még belefér.
Igazából a márkásabb gumi jobb. Viszont azt meg általában nem véletlenül adják el 7-7,5mm mintával. Sokszor gumisoknál garnitúrát árulnak, de trükkösen, eltérő gyártási idejűek a gumik és hasonlók... ezzel érdemes vigyázni. Ha tényleg van 4 tuti Michelin 7.5mm-es mintával akkor vállalható az új alsóközép kategóriás gumik helyett. Viszont ha a minta már 7mm alatti, akkor hanyagolnám ( előfordulhat, hogy a 7mm-nek hirdetett gumi, valójában 6.52, csak véletlenül felfelé kerekítettek).
A legtöbb ember akkor megy el téligumit venni amikor már szükség van rá. Ilyenkor jellemző hogy egy-egy méret eltűnik egy ideg a polcokról, mivel gyorsabban megveszik őket mint ahogy a boltok megrendelik. Persze vannak akik ilyenkor drágábban adják, de sok akció is van.
A felninek van egy adott szélessége, érdemes egy tetszőleges netes oldalon megnézni hogy a felni passzol-e a gumival.
Én inkább egy használt Michelint vennék, persze a gumi állapotától is függ.
Nem igaz.
Én két éve december elején vettem a legközelebbi gumisnál 4 db Michelin Alpin A4-es gumit 195/65R15-ös méretben. Rögtön volt raktáron és azonnal fel is rakták. Szerintem drága sem volt.
Nem arról van szó, hogy halogattam volna eddig a vásárlást, hanem előtte vettem az autómat és gyárilag nyári gumi volt rajta. Így utána vettem 4db gyári felnit, 4 db nyomásszenzorral és 4 db téli gumit rá.
téli gumit 4mm ig szabad használni, az új 8mm körül van max 9
szóval a 7mm et még simán meg lehet venni...:D
Azért párezer ft különbség van, hogy télen veszed a gumit, vagy nyáron, nyáron és tavasszal a legolcsóbb.
Általában úgy van, hogy november végén-december elején a legdrágább a gumi, mindenki akkor veszi, mert akkor teszi fel. Itt jön a másik, baj, hogy a gumisnak rengeteg munkája van ezzel, igy van hogy egy napot is állsz sorban.
Aztán januárban ismét csökken az ár, hogy fogyjon el a téligumikészlet, már ha maradt. Ezek az árkülönbségek leginkább a netes boltoknál figyelhetőek meg, és amúgy igen, megéri netről rendelni gumit, sokat spórolhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!