Nem károsodik fagyban,de azért jó volna letakarni,ne essen rá rá hó,eső.(minél szélesebb,annál rosszabbul tapad!!!)
2014. szept. 17. 14:49
12/17 szántóvető válasza:
semmi baja nem lesz.bátor vagy,én nem bízok magamban annyira hogy adott esetben bevállaljak egy komplett telet nyári gumikkal.
2014. szept. 17. 15:00
13/17 A kérdező kommentje:
Az én véleményem az hogy ez egy kicsit túl van drámázva, a gyártók által. Ha rajtuk múlna lenne őszi meg tavaszi gumi is! 15-20 éve nem is létezett téli gumi, akkoris szarok voltak az utak ha nem rosszabbak, akkoris mentek az autók 130-al, igaz kevesebben de talán a takarítás sem volt ilyen gondos mégis eljutottak A-ból B-be. Budapesten közlekedem, 50-70-el megyek, mindíg le van takarítva, ha vészfékeznem kell 1 méterrel később állok meg. bevállaltam. NYILVÁN ha országúton járnék nem lenne kérdés veszek-e.
2014. szept. 17. 16:05
14/17 anonim válasza:
Ha a kinti hőmérséklet tartósan 7 Celsius alá esik, akkor a nyári gumi megkeményedik, és elveszti a tapadását (a súrlódási tényező megváltozik). Nagy hidegben a nyári gumi kemény, csúszik, kipörög, irányváltáskor az autó nem marad az íven. Lejtőről, emelkedőről még nem is beszéltünk.
Durván egy tonna vasat mozgatsz 50 kmh óra sebességgel. Nem baj, ha nem értesz a fizikához (igazából baj, de mindegy...), csak akkor higgy annak, aki ért hozzá.
2014. szept. 17. 17:34
15/17 anonim válasza:
Te bevállaltad? Mégis mit? Belegondoltál mekkora veszélyforrás vagy mások számára? Bevállalni azt lehet, ami csak téged veszélyeztet, minden más felelőtlenség.
Persze, régen nem volt téli gumi. Sőt, még régebben fakerekeken és biciklikerék szélességű gumikon mentek az autók. Vajon miért nem azt használjuk még mindig? Pedig azokkal is eljutottak A-ból B-be.
2014. szept. 18. 09:41
16/17 anonim válasza:
a kőkorban meg GYALOGOLTAK, járj te is GYALOG (vagy tömegközelekedéssel) városban...
2014. szept. 18. 11:55
17/17 anonim válasza:
Baja nem lesz tőle csak lejtőn nem bírsz majd elindulni és ehhez elég csak ráfagynia a dérnek az útra. A megállás nehézkesebb, gyorsabban kipörög a kerék induláskor. Én tapasztaltam és már csak azért is járok téli gumival mert nem akarok sehol "lerobbani".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!