Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ablaktörlő lapátok felhajtása...

Ablaktörlő lapátok felhajtása fagyban?

Figyelt kérdés
az autó kinn áll, -1 fok van jelenleg,ilyenkor fel szoktátok hajtani a kocsitokon az ablaktörlő lapátokat?vagy mikor szoktátok?mikor kell?mikor ajánlott?van-e valami praktika arra,hogy a szélvédő ne legyen tiszta fagyott?rongyot vagy valami más egyebet rakni a szélvédőre nem káros?kinek mi jött be?
2012. dec. 11. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért szokták felhajtani, hogy ne fagyjon oda. Az meg egyáltalán nem káros, hogy odaraksz egy rongydarabot, vagy dobozt.
2012. dec. 11. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Soha nem szoktam felhajtani. Ha látom hajnalban, meg reggel, hogy jeges az autóm mikor indulni akarok, kiveszem a csomagtartóból a jégoldót, meg az ablaklehúzót és lefújom vele az egészet, jut az ablaktörlőre is. Azt ilyen hidegben úgyse kell használni, a jég nem tesz jót a gumijának. Meg aztán ott az ablaklehúzó, attól tiszta lesz. Tartani sem szoktam semmit au autón. Rongy felesleges is, mert az is odafagyhat, aztán meg azzal kell szarakodni. Hónál meg seprüt használok. Természetesen addig végig jár a motor, hogy melegedjen, meg a jeget is olvassza.
2012. dec. 11. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Figyu!

Egy db. vastagabb papírt tegyél este az ablakra.

Reggel tiszta lesz.

A felhajtást felejtsd el, mert nekem már tört be szélvédőm, visszapattanó ablaktörlőtől!!

2012. dec. 11. 19:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Van egy teszkós pumpás spricnim, kb 600ft volt, raktam bele téli szélvédőmosót, reggel szépen bespriccelem vele a szélvédőt meg a tükröket, kb 20mp alatt feloldja a jeget, lehúzom és kész.

De lehet kapni ilyet gyári kivitelben is, sokkal egyszerűbb mint mindig felhajtani.

2012. dec. 11. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Jah, én egy kis kézi permeteződ használok, így még pumpálni sem kell közben, és messzire elhord, ha nagyobb az autód. Én sem hajtom fel, nem takarom le. A takarókat csak elfújja a szél meg odafagyhatnak.

Beindítom a motort, teszek rá terhelést, hogy minél előbb melegedjen; helyzetjelző (de tompított parkoláskor soha), ablakfűtés, tükörfűtés, ülésfűtés, ami úgyis kell, küzben tisztítom le az autót. Ha hó van, akkor is teljesen letisztítom egy nagy "fogkefével", a géptetőről, meg a tetőről is, így biztonságos számodra és a mögötted közlekedőnek is.

2012. dec. 11. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Én meg indulás előtt egy melegítőt teszek az autóba és leolvad minden.
2015. febr. 1. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!