Lehet baja télen a fagyban a nyárigumimnak?
195/45 R16 méretű, 6 mm-esek.
Sajnos nem tudok cseregarnitúrát vásárolni, esetleg tél közepén.
"Fontos a téligumi, ha országúton járnék vagy 20 centis hóban."
50-es tempónál 0°C-ban a nyári gumival +4-5m fékúttal lehet számolni (a télihez képest). Nem hóban, akár száraz úton is. Nedves úton még több. Hóban még attól is több. Ez a 4-5m mondjuk egy zebra. Vagy egy egész autó. Nekem mindegy, csak ne az én seggemet told meg.
"Több múlik a sofőrön mint a gumin!"
Persze, sok múlik a sofőrön is, ezt nem lehet vitatni. És az a 4-5m "csak" 0,3-0,4mp reakcióidő-különbség. Sőt egy ABS mégtöbbet számít. Viszont jó neked, ha még nem kerültél olyan helyzetbe, hogy 4-5m-nél kevesebben múlt egy baleset. Ha volt már, akkor gondolj arra, hogy azt ezen a télen már nem úszod meg. És még a Casco önrész is több, mint a téli szett. De mondom: nekem mindegy, csak ne engem tolj meg.
"Engem csak az érdekel a fagyban károsodik-e a nyárigumi."
Tönkre nem megy. A tárolása amúgy sem 20°C-ban lesz (bértárolással sem).
"Több múlik a sofőrön mint a gumin!"
Nah, egy újabb rally driver aki azt hiszi mennyire marha jól tud vezetni, te leszel az első aki felcsavarodik a fára ha leesik 2 csepp ónos eső...
Egy marha jó példa a sztereotípiák ellen:
http://www.youtube.com/watch?v=STaximkaQxo
A körülményeknek megfelelő gumit SEMMI nem tudja helyettesíteni...
Ember, használt, de még jó állapotú téli gumikat pár ezerért utánad dobják, te meg inkább veszélyezteted ártatlan járókelők életét. Hát mit ne mondjak, csodálatos vagy.
Ha nincs pénzed gumira, ne vezess!
"Engem csak az érdekel a fagyban károsodik-e a nyárigumi."
Nem károsodik.
Köszönöm a válaszokat, pontosan erre számítottam :)
Engem az érdekelt ha a megdermedt nyárival belemegyek egy kátyúba a fagyba reped-e az abroncs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!