Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg olyan nehéz egy...

Tényleg olyan nehéz egy oldalkocsis motort vezetni vagy ez csak megint egy ilyen általános tévhit?

Figyelt kérdés
Konkrétan egy Ural 650-re gondoltam, ilyet szeretnék venni, aztán egy veteránmotoros fórumon rögtön vagy 10-en ilyeneket írtak: "fú olyat ne vegyél mert nagyon instabil", meg "macerás a mûszakiztatása", meg "az oldalkocsit nehéz pontosan beállítani", meg "elhúzza a motort", és a többi és a többi!
2014. júl. 30. 09:45
 1/5 gáborka 6 válasza:
Tulajdonképpen meg kell szokni,először olyan érzés mintha a motor balra akarna dőlni.Jobb kanyarban emelkedik az oldalkocsi kerék balkanyarba a föld felé megy.Én oldalkocsis Pannóniát vezettem 15 évig imádtam vele két kerekezni.A motorkerékpár közel 45 fokos szögbe állt.Az Ural nehéz motor lehet hogy egyszerűbb vezetni.Mint az autóknál is itt is jó ha spuriba futnak a kerekek és picit a motor dől az oldalkocsira.Hát a műszaki azt nem tudom.Oldalkocsit egy biztos meg kell szokni.
2014. júl. 30. 09:52
 2/5 A kérdező kommentje:
bocs, hogy kekeckedek de nem inkább jobbra dôl? mert az oldalkocsi is a motor jobb oldalán van, meg azt is mondták, hogy az oldalkocsit jobb nem piszkálni mert utána nehéz jól beállítani, mit tudsz ezekrôl? meg mondtam azon a fórumon, hogy friss A2-es jogsim van, erre az egyik bunkó rögtön rávágta: "na akkor te az elsô villanyoszlopra felfogsz csavarodni azzal az oldalkocsissal", szerinted is ez történne? bocs a sok kérdésért!
2014. júl. 30. 16:50
 3/5 gáborka 6 válasza:
Szóval az oldalkocsinál minden fordítva működik.Sokan kovácsüllőt és hasonló nehéz dolgokat tettek be az oldalkocsiba hogy ne legyen ez az érzésük.Persze be lehet úgy állítani az oldalkocsit hogy a motor rádöljön és akkor talán nincsez az érzés de ez sehogy sem jó.Az Urál egy nagyon nehéz általában 750 köbcentis motor lehet hogy ez miatt kevésbé jön ki ez az érzés.Mindenesetre le súlyozni az oldalkocsit nem árt mert végül is ezt erre tervezték.Az üres oldalkocsi a Pannóniánál nagyon könnyű volt egy kézzel rá lehetett borítani a motorra.Ezért is volt az az érzés hogy könnyen ránk borul.A szóló motornál a kanyar dőlését követni kell itt meg csak kormányozni kell.A pontos beállítás azért lényeges mert az igaz hogy elhúz,egy kicsit be felé kell a kerekeknek állni mint az autóknál.
2014. júl. 31. 05:31
 4/5 A kérdező kommentje:
értem köszi a választ, mindenesetre átgondolom a dolgokat még így vásárlás elôtt!
2014. júl. 31. 20:25
 5/5 gáborka 6 válasza:
Szívesen válaszolok nyugodtan írj,valamikor a motorkerékpár volt az életem és többet jártam oldalkocsis motorral mint szólóval.Üdv.Gábor.
2014. aug. 1. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!