Hogy lehet hogy a viszonylag kisebb motorkerékpárok ugyan annyit képesek megzabálni mint mondjuk egy városi kis benzinmotoros autó?
Pontosan ezért kellene már átállni a lengőkaszáknál, láncfűrészeknél, fűnyíróknál, háti permetezőknél és minden más hasonló eszköznél a négyütemű meghajtásra. Vagy elektromos meghajtásra, ha majd képesek leszünk megfelelő "áramsűrűséget" produkálni az akkukban. Minnél hamarabb szabadulni ettől a konstrukciótól, mert az összes közül ez a legkörnyezetszennyezőbb és legpocséklóbb is. Na meg a legbüdösebb és leghangosabb is. Igaz hogy írtam, hogy be kéne ezeket tiltani, de az valóban nem megoldás. Utána javítottam, hogy amint megfelelően használható négyütemű vagy elektromos alternatívát sikerül kifejleszteni, azonnal megtámogatni államilag az új típust, csereakciók keretében, az ugyanazon munkafolyamatokra használható, de kétütemű motorral szerelt új gépekre pedig megfelelő mértékű különadót kivetni. Ezzel ösztönözni az embereket arra, hogy ne akarjanak kétütemű motoros láncfűrészeket és lengőkaszákat venni, a sokkal gazdaságosabb és környezetkímélőbb új meghajtással szemben.
Továbbá én elhiszem, hogy imádod a kétütemű erejét, hangját, húzását, pörgését, de attól hogy szerelmes vagy ebbe a technológiába, az még iszonyúan környezetkárosító hatású marad. Elfogult vagy, és ez bizonyos szempontból és mértékig érthető is. Nincs ezzel semmi baj, nem mondtam, hogy ne használd. De azt tessék megérteni és elfogadni, hogy mai, környezettudatos szemmel nézve a kétütem már egy igen elavult technológia, eljárt felette az idő. Ha mégis használni akarod, akkor hajrá, de tessék megfizetni a használatával járó környezetkárosítás tényleges értékét. És ez nem csak annyi, amennyibe jelenleg kerül neked a motorozás, hanem annál sokkal több. Még ha nem is azonnal jelentkeznek ezek a hatások, hanem 10-20, vagy akár 100-500 év múltán, apránként. Valaki meg fogja fizetni, az biztos. Akkor meg már miért olyan legyen, akinek semmi köze a károsításhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!