50-es 2t robogóknál hogy is van ez a motorfék dolog?
Sok helyen olvastam, hogy nem szabad motorfékezni, mert besülhet a dugattyú. Máshol meg azt írják, nem kell vele foglalkozni.
Nem teljesen értem ezt a dolgot. Most menet közben akkor nem szabad teljesen visszaengedni 0-ra a gázkart? Vagy hogy van ez? Ha nem engeded vissza, hogy állsz meg?
És mi a helyzet álló helyzetnél, alapjáraton?
Kérlek magyarázzátok el részletesen, mert enyhén szólva belekeveredtem a dologba.
Ezt a külön olajozásos dolgot el kéne már felejteni.
Vagy csak gondolkodni kéne józan ésszel. Ehhez egy kis segítség:
Ha sok olaj van a keverékben akkor a motor füstöl.
Na most ha a gázkar alap állásban van akkor benzint alig kap, ha ennek ellenére nagy a fordulat(a motorfék miatt)akkor sem kaphat több olajat mint amennyi az lapjárati keverékarányhoz szüksége. Ugyanis ha többet kapna akkor több lenne az olaj mint a benzin a keverékbe, tehát erőteljese füstölne.
Ugyan is a különolajozás is ugyan úgy keni a kenést igénylő részeket mint a nem különolajozásos gépek. Annyi különbséggel hogy míg a hagyományosnál már a tankból az olajjal kevert benzin csorog ki addig itt egy szivattyú keveri a benzinhez a karburátorban vagy porlassza a szívócsőbe az ott már jelen lévő benzin-levegő keverékhez a szükséges mennyiségben.
Alapjáraton alacsony a fordulat, oda elég annyi olaj amennyi bekerül. De ahogy nő a fordulat úgy nő a motor kenőanyag igénye is. Amit meg is kap, mert több üzemanyagot kap amihez több olajat is kever a rendszer.
Ha a keverési arány 1:50 akkor az annyi is marad. Ha kicsi a fordulat ha nagy.
Szabad 2t motoron RÖVID IDEIG motorfékezni, a tiltott motorfék arra vonatkozik, hogy ha egy hegyi úton ereszkedsz lefelé, kilométereken keresztül ne motorfékezz magas fordulaton, hanem válts fel nagyobb fokozatba, vagy néha húzd meg a gázt kicsit, vagy tartsd enyhe gázon a motort, annyi idő alatt, míg megállsz, nem lesz semmi baja...
Ez vonatkozik az összes 2t motorra, az olajpumpásra is, azt is ugyanúgy károsítja a tartós motorfék, mivel az olajpumpát is a gázbowden vezérli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!