Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az ideális fordulatszám?

Mennyi az ideális fordulatszám?

Figyelt kérdés
Opel Asra F gépkocsim van 1,6 XEL benzines motorral. Több véleményt hallottam arról, hogy mennyi az ideális fordulatszám ahhoz, hogy elérjük a legkisebb fogyasztást. Van egy olyan érzésem, hogy hamarabb váltok magasabb fokozatba mint érdemes lenne. Ti milyen fordulatszámot gondoltok megfelelőnek?
2010. jan. 7. 15:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Rossz a kérdés, azért, mert a megközelítés is helytelen.

"ahhoz, hogy elérjük a legkisebb fogyasztást"

A fogyasztás elsősorban a gyorsítás intenzitásán (a motor terhelése) múlik, illetve az utazósebességhez tartozó ellenállási tényezőkön (pl. gördülési- és légellenállás).

Gyorsítani alacsony fokozatban érdemes, haladni magas fokozatban, a motor erőlködését elkerülendő (erőlködés= ahol jelentős többletgázadás szükséges a fordulat emeléséhez pl. a min. eggyel kisebb fokozathoz képest és a motor késlekedve reagál).

2010. jan. 11. 13:16
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Tehát alacsonyabb fokozatban gyorsuljunk és magasabb fokozatban tartsuk az utazósebességet. Most már csak az a kérdésem, hogy utazósebességnél, ha 50-60-nal haladunk lakott területen akkor milyen sebességfokozatot érdemes használni? Köszönöm.
2010. jan. 11. 15:32
 13/18 anonim ***** válasza:
20:47: jól csinálod, így kell váltani, ne hallgass a 21:33-asra. Gyári körülmények között is hasonlóan csinálják, amikor a fogyasztást mérik. Nem tesz jót se a motornak se a fogyasztásnak, ha csak szenved a motor...
2010. jan. 11. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. A 4. fokozat ajánlott. Most biztos jön majd a sok okostojás, hogy 5., de az ő kedvükért elmondom, hogy az autógyárakban is úgy mérik a fogyasztást, hogy városban, 50 km/h-nál 4. fokozatig kapcsolnak fel, ez az EU előírása.
2010. jan. 11. 15:44
 15/18 A kérdező kommentje:
Az utazósebességnél mennyi kell legyen a legkisebb fordulatszám benzines motor esetén?
2010. jan. 21. 19:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Tudod mit?

Kössed ki azt a qurva fordulatszámérőt a kocsidból, és nem szenvedsz ilyen sz*rokkal, hogy mikor mennyi legyen.

Ez a legegyszerűbb.

Am még mindig nem értem mit nem értesz.

Szépen leírtam/leírtuk.

A mi kocsinkban sincs ford.szám mérő.

Am utazóseb városban 50-60 nal 4.be

25-40 3.ba

15-25 2- be

elindulás meg csak megy má........

Benzines a kocsid, tehát így csináljad ahogy leírtam, és minden ok lesz!

20:47 es voltam

2010. jan. 22. 09:36
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszod.
2010. jan. 22. 10:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Legmagasabb fordulatnal valts amikor letilt! Az a tuti
2014. júl. 15. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!