Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autómagnó miért felejt?

Autómagnó miért felejt?

Figyelt kérdés
Betettem ma a kocsiba egy új autómagnót. A csatlakozók passzoltak, de a gyújtás levétele után a tárolt adatok elvesznek (állomások, idő). Az előző magnóval nem volt ilyen gond, viszont azon volt valamilyen átalakító, nem közvetlenül a kocsi csatlakozójára volt kötve. Peugeot Partner 2003, ha számít.

2014. júl. 5. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Van egy sárga és egy piros vezeték, a pirosnak állandó 12V kell, a sárgának csak akkor, ha gyújtást adsz.

Az olyan típus, hogy mindkettőtől elveszi az áramot ha kiveszed a kulcsot.

Annó a citroenünkben nekünk is ilyen volt :D

2014. júl. 5. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Nincs bekötve az állandó táp, a rádió "Állandó táp" pontja is a gyújtásról kapja a feszültséget.

Általában sárga színű szokott lenni.

Mondjuk a rádió-gyártókat sem értem, hogy miért spórolnak ki egy filléres akkucellát a rádióból, ami minden táp nélkül is megőrizné az adatokat...

2014. júl. 5. 20:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Egyébként ha a két csatlakozót felcserélem, akkor eleve be se kapcsol gondolom, egyik a hangszóróké a másik meg a táp, föld, stb. Próbáljak meg variálni valamit a vezetékekkel? Meg akkor hogy lehet, hogy az előző magnónál nem volt ilyen gond? Azt se akarjuk, hogy leszívja az aksit.
2014. júl. 5. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Kikapcsolt állapotában nemfogja leszívni az akksit :)

A piros vezetéknek keress egy olyan pontot, ami állandó fesz alatt van.

Én annó a szivargyújtóra kötöttem :)

2014. júl. 5. 20:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, majd megnézzük! Egyébként igen, egy gombelem igazán lehetne benne, mint a PC alaplapokban, a memóriának bőven elég lenne évekig.
2014. júl. 5. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Mielőtt tovább fanyalognátok, a kivehető rádiókban volt akksi, de amióta feltalálták a levehető előlapot nincs rá szükség. A gyártó is arra gondolt, hogy nem tart semeddig rendesen bekötni egy qva rádiót!

:D

A lábkiosztás rajta általában rajta van a rádió alján, de itt egy rajz is:

[link]

2014. júl. 5. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!