Mi miatt robbantál le kocsival?
5-ös vagyok. Igen, DS5! Gyönyörű és jó autó, de félek tőle, mivel egy teljesen új modellról van szó, és francia technika.. Eszembe nem jutott volna ezt venni, csak rábeszéltek. Már megvolt a kis listám hogy melyik 3-4 autó közül fogok választani. Aztán a Tesco parkolóban megláttuk ezt.. És megtetszett, főleg barátnőmnek. Aztán elmentem tesztvezetésre és valahogy megfogott a kocsi. Azóta amúgy hibátlanul megy, nem bántam meg. Csak mondjuk az a 19"-os felni nem kellett volna rá, mert jól néz ki meg minden, de rossz úton számolom a kavicsokat.. És az amúgy vajpuha rugózást kicsit elrontja.
Neked milyen autód volt, aminek ilyen csúnya vége lett?:/
"Csak mondjuk az a 19"-os felni nem kellett volna rá, mert jól néz ki meg minden, de rossz úton számolom a kavicsokat."
Na meg a gumi gondolom elég horror áron van hozzá. Az én autómon (más típus) gyári 17"-os kerekek vannak. Ahhoz sem két fillér egy szett gumi.
# 15!
Ja-ja. Én is úgy csinálom, hogy a gyári 17-es alufelnik vannak fent nyáron, télire meg vettem egy szett 15-ös lemezfelnit. Ez a legkisebb gyári ajánlott méret a kocsimhoz. Vettem hozzá még egy szett gyári dísztárcsát meg jó fajta Michelin Alpin A4-es téli gumikat rá, természetesen megfelelő váltóméretben. A 17-esekhez képest bakfitty volt az ára. Télre szerintem tökéletes így.
Ja, meg nyomásszenzorokat is vettem, hogy arra a szettre is kiírja a nyomásokat. De ezt nem újonnan, mert az 100.000Ft fölött lett volna. Hanem volt olyan mázlim, hogy Vaterán kemény 7000Ft-ért kifogtam egy készletet. Tökéletes a kocsihoz.
Gondolom a DS5-höz is van TPMS...
Azt a 2 db-ot én is megnéztem azonnal a hasznaltautón, mert annyira nem ismertem a típust.
Szép autó, nem mondom hogy nem, de nekem ez már kicsit túl van bonyolítva. :)
Hát igen, a franciák meg az olaszok a designhoz értenek a legjobban.
Nekem is az a felső kapcsolósor a kedvenc részletem belül, mintha repülőben ülnék.:) De a középen levő ablakemelőket a mai napig nem tudom megszokni, mindig az ajtóhoz nyúlkálok.
Mondjuk túlságosan nem is szoktam lehúzni az ablakot, mert a klíma állandóan 23 fokon megy, pont kellemes idő van.
Vagy ami még nagy szerelmem a kocsiban, az a tetőablak, mindig azt nyitogatom, nem az oldalablakokat. Mindig tetőablakos autóra vágytam, most ki is élem a perverzióm :D
És még az tetszik benne hogy nagyon különleges megjelenése van, valamint hogy nem tömegautó.
Azóta eddig 2 ilyet láttam, plusz az a német rendszámos amit a parkolóban sasoltam meg, és az miatt választottam.
Tudomásom szerint 50 alatt van a hazai DS5-ök száma, sőt.. Állítólag a régióban enyém az egyetlen.
Asszem van benne keréknyomás figyelő, de azt sosem szoktam nézni, ahogy elég sok más rendszert se nagyon :D Mindig át akarom böngészni a computert meg a kezelési könyvet, de odáig még nem jutottam el. Nem mintha ne lenne rá időm, de lustaság fél egészség...
OFF: Mondjuk ez mindennél így van, asszony ki is van rám akadva teljesen, hogy nem tudom kezelni a mosó meg a mosogatógépet. Kb. egy űrhajót előbb elindítok mint ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!