Sokan beszólogatnak hogy én 19 évesen kocsival járok. És mindig megjegyzést tesznek! Nem mondjátok, hogy ez akkora nagy szám?
Még, ha egy 30-40 millást BMW lenne a fenekem alatt, akkor lehet én is elgondolkoznék, hogy "hú bazzeg, más életében nem fog ennyit keresni!" de egy 10 éves Opelra ami az apámé hozzá teszem, és épp hogy megy, irigykednek?
És kapom a megjegyzéseket, a haveroktól is, hogy ha találkozunk, és ki mikorra ér oda, és jön a duma: "kocsival jössz mi? neked könnyű, nem kell a buszra várnod!
A suliban is beszólogatnak, hogy "megjött a gazdag a kocsijával!" Ilyenkor mondom, hogy igen, egy 10 éves Renault apám jóvoltából az már a luxus! Vörös szőnyeget készítsétek!
És megkérdeztem ezeket, hogy "mire fel irigykedtek? Más a szülinapjára kap egy 30-40 millás Mercit, azzal mi a helyzet?" ekkor nagyba mondják, hogy "Irigykedünk? Te el vagy tévedve!"
De ha nem irigykednének, akkor miért tűnik ez fel nekik?
Sokak azt se tudják, hogy van jogsim. Sok ember meglepődik, hogy "Te kocsival jöttél? Tudsz vezetni? Van kocsid?" mert annyira nem hangoztatom, hogy nehogy már mindenki kis sznobnak tartson!
Most miért ennyire nagy szám, hogy 19 évesen apám 10 éves kocsiját kölcsön kapom? Mintha egyedül lennék ezzel Magyarországon? Miért zavarja ez őket? Drágább lesz nekik a kenyér a boltban? Nem hinném!
Sőt, sok ismerősös, rokon, 10-15 éve volt ennyi idős, és még ők is jártak kocsival! De itt sok ember úgy megjegyzi nekem, hogy "Van kocsid???" ekkor mondom, hogy nem, szülőké, de erre is irigység tűnik fel rajtuk!
Most ennyire szúrja a szemüket? De ha ők járnának kocsival, még fel is vágnának vele nekem mi? Meg ledudálnának a zebráról nem?
Most mit mondjak az ilyeneknek, ha egyből elkezdenek felhjönni a "19 évesen autóval jársz!" szöveggel? Hogy semmi közöd hozzá?
*
"Ilyenkor mondom, hogy igen, egy 10 éves Renault apám jóvoltából az már a luxus! Vörös szőnyeget készítsétek! "
*Opelt akartam írni! Hogy jutott az eszembe rönó? XD
Én 17 évesen a saját kocsimmal járok amire én kerestem meg a pénzt és ugyanígy csesztetnek páran.
De olyan jó elmenni a buszmegálló előtt és integetni nekik ahogy ott várják a buszt esőben,hóban,40 fokban.
Én meg beülök egy pólóban a fűtött ülésbe és röhögök rajtuk.
Pedig egy 2002-es g astrával járok ami szerintem nem nagy dolog.
Évzáróra tuti elkérem muter 7-es Bmw-jét azt' irigykeggyé köcsöggyerek.
Magyarországon nem annyira megszokott hogy valaki iskolába jár kocsival megy ehhez hasonlók. Nekem is volt 2 olyan osztálytársam a kb 35-ből aki autóval járt mert gazdagok voltak a szüleik, de a többiek nem jöttek autóval pedig volt jogsijuk és volt is a családban autó.
10 éves autó meg szerintem korrekt autónak számít Magyarországon. Ha végignézek egy parkolóban akkor a legtöbb 10 éven felül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!