Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha már felnik és ET szám...

Ha már felnik és ET szám akkor lehet egy 45-os helyett 46-ost vagy 29-31-est feltenni?

Figyelt kérdés
Adott egy 4J -s ET 46-os felni és egy 4,5j-s ET29-31 körüli értékkel, melyiket válasszam inkább egy 4,5J-s ET45-ös gyári értékű felni pótlására?

2014. febr. 7. 19:29
 1/9 A kérdező kommentje:
Az ET 29-31-es elég jó állapotú és én inkább azt venném meg.
2014. febr. 7. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
A 4,5J-s alá 15 mm-es nyomtávszélesítőt teszel, azt' jó is az ET-számod, stimmel a felni szélessége is.
2014. febr. 7. 20:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Gumisnál is biztos lehet kapni vagy autós boltban:)
2014. febr. 7. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet rosszul gondolom, de ha csökken az ET szám, akkor kijjebb kerül a felni nem ?
2014. febr. 7. 20:30
 5/9 A kérdező kommentje:

Én is pont erre jutottam ezen az oldalon:

[link]

Akkor most melyik a jobb választás ha a gyárit nem találom?

ET29-es mehet az ET45- helyére (16mm-rel kijebb lesz)? Nem darálja be a változó nyomtáv, geometria a csapágyakat, csavarokat?

2014. febr. 7. 20:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem 16mm-rel lesz kijjebb, mert a felni is szélesebb fél collal, szerintem csak 9-cel. Az nem nem lényeges, mert ha kijjebb van, akkor nem ér bele semmibe. Viszont egy futómű beállításra érdemes elvinni.
2014. febr. 7. 21:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Nyomtávszélesítő helyett mindig jobb a kisebb a kisebb ET számú felni. Tegyél egy vízmértéket a sárvédő mellé és nézd meg, hogy mennyire fér bele a 16 mm. Nem egészséges, ha kilóg alóla és a zsaruk sem szeretik. Ekkora szélesítés nem fogja túlterhelni a csapágyakat. Vásárlás előtt mindenképpen rá kellene próbálni, mert előfordulhat, hogy a féktuskótól nem is fér el.
2014. febr. 7. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Féktuskó?

A szélessége mindegy a féknél, amíg az átmérője nem változik.

2014. febr. 7. 22:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Még a gyári felniknél is előfordul, hogy a felni közepének a sajtolása más formájú, mélyebb, vagy épp laposabb és így hozzáér a tuskóhoz. A kérdésből nekem az jön le, hogy ez egy teljesen más típusú felni, tehát ez is előfordulhat.
2014. febr. 7. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!