Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan beszólogatnak hogy én...

Sokan beszólogatnak hogy én 19 évesen kocsival járok. És mindig megjegyzést tesznek! Nem mondjátok, hogy ez akkora nagy szám?

Figyelt kérdés

Még, ha egy 30-40 millást BMW lenne a fenekem alatt, akkor lehet én is elgondolkoznék, hogy "hú bazzeg, más életében nem fog ennyit keresni!" de egy 10 éves Opelra ami az apámé hozzá teszem, és épp hogy megy, irigykednek?

És kapom a megjegyzéseket, a haveroktól is, hogy ha találkozunk, és ki mikorra ér oda, és jön a duma: "kocsival jössz mi? neked könnyű, nem kell a buszra várnod!

A suliban is beszólogatnak, hogy "megjött a gazdag a kocsijával!" Ilyenkor mondom, hogy igen, egy 10 éves Renault apám jóvoltából az már a luxus! Vörös szőnyeget készítsétek!

És megkérdeztem ezeket, hogy "mire fel irigykedtek? Más a szülinapjára kap egy 30-40 millás Mercit, azzal mi a helyzet?" ekkor nagyba mondják, hogy "Irigykedünk? Te el vagy tévedve!"

De ha nem irigykednének, akkor miért tűnik ez fel nekik?

Sokak azt se tudják, hogy van jogsim. Sok ember meglepődik, hogy "Te kocsival jöttél? Tudsz vezetni? Van kocsid?" mert annyira nem hangoztatom, hogy nehogy már mindenki kis sznobnak tartson!

Most miért ennyire nagy szám, hogy 19 évesen apám 10 éves kocsiját kölcsön kapom? Mintha egyedül lennék ezzel Magyarországon? Miért zavarja ez őket? Drágább lesz nekik a kenyér a boltban? Nem hinném!

Sőt, sok ismerősös, rokon, 10-15 éve volt ennyi idős, és még ők is jártak kocsival! De itt sok ember úgy megjegyzi nekem, hogy "Van kocsid???" ekkor mondom, hogy nem, szülőké, de erre is irigység tűnik fel rajtuk!

Most ennyire szúrja a szemüket? De ha ők járnának kocsival, még fel is vágnának vele nekem mi? Meg ledudálnának a zebráról nem?

Most mit mondjak az ilyeneknek, ha egyből elkezdenek felhjönni a "19 évesen autóval jársz!" szöveggel? Hogy semmi közöd hozzá?

2014. febr. 16. 17:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
*Jaj, félreolvastam:D Mindegy, a lényeg akkor is ugyanaz, ne törődj velük!!:) --előző vok:)
2014. febr. 16. 19:08
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
#4: Talán nem kell 16 literes fogyasztást számolni... Viszont csak benzint számoltál, pedig nem az az egyetlen komoly tétel a km költségben. Egyébként ja, a diákbérlet jóval olcsóbb, mint az autózás. Egy teljesárú is, de már nem olyan sokkal s a kényelem is valami. S luxus vagy sem, nincs abban semmi, ha valaki megengedheti magának, hogy autózzon, nem is sokat, csak a suliig/munkába (bár a párom járt már 70 km-re is dolgozni, igaz, motorral, de ez nem sokat változtat a dolgokon). Néha ez nem luxus, hanem elkerülhetetlen, főleg munkahelynél, nem iskolánál. Nincs mindenütt tömegközlekedés.
2014. febr. 16. 20:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Ugyanez eljátszódott velem is, bár az irigység ilyenkor a számottevő dolog szerintem, bár nekem az autó sem volt az a tipikus első autó ( Peugeot 607 ) viszont drágának sem mondanám, érdemes megnézni a használt árakat róla, mielőtt valaki lehurrogna. Na de a lényeg, hogy a kocsi kinézete miatt, még a sznobozós jelzők is jöttek, pedig számomra szimplán a kényelem és a fogyasztás volt szempont a külsőség másodlagos, akkor mondjuk jó voltam mikor 4 en jöttek velem haza délután.
2014. febr. 16. 20:53
 14/18 Napkiraly ***** válasza:
77%
irigyek. Engem is mindig a buszmegállós prolik cikitek a kocsim miatt az iskolában. Ők még ma is busszal járnak, én meg a sokadik kocsimmal, hát ez van
2014. febr. 16. 22:01
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem mindenki jár 19 évesen autóval, ezt el kell fogadni. Én 17 évesen is kölcsön kaptam a családi Suzukit, ha szükségem volt rá, de suliba nem mentem vele például. De jártam suliba motorral 15 évesen, akkor kaptam én is, hogy hű, meg motor, meg milyen az már, hogy nem villamossal megyek. Aztán kifejtettem nekik, hogy tömegközlekedve 1 óra 20 perc hazamennem, motorral meg 30 perc. Igaz, akkor még olcsóbb volt a benzin, és majdnem kijött annyiból, mint ha bérletem lett volna.

Amúgy igen, szúrja a szemüket.

Valahogy nekem normális cimboráim vannak, és nem zavarja őket, hogy 21 évesen saját autóm van, és azzal járok. Sőt fenn is tartom. Egy beszólást nem kaptam még, pedig suli mellett tartom fenn, Mercedesem van.

2014. febr. 16. 23:39
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

Engem csak a hátam mögött szóltak meg, mert egyszer nyáron a tankönyvosztásra faterom A8-asával mentem el 18 évesen. Sokan azt hitték, hogy a saját autóm amit csak úgy kaptam anyuciéktól és egyszer az egyik tanárom gúnyosan megjegyezte amikor meglátott a buszmegállóban, hogy "mi van, szervízben az Audi?"

Az esetre 2 héttel kaptam szüleimtől egy sima SEAT Cordobát 1.6-os motorral és vígan autóztam vele suliba minden nap és valahogy már nem is érdekelt ki mit gondol rólam. Egy idő után hozzászoknak és elfogadják az emberek.

2014. febr. 20. 00:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez legalábbis egy ritka és feltűnő eltérés a többiekhez képest.

Azért nagy dolog, mert egyedül neked van az iskolából autója, amivel mindennap iskolába jársz.

Min csodálkozol?

2015. jan. 30. 03:43
 18/18 anonim ***** válasza:
:D Sikerült egy éves kérdésre válaszolni. :)
2015. jan. 30. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!