Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az importautók titka?

Mi az importautók titka?

Figyelt kérdés

Vannak bizonyos típusok, amelyekből itthon szinte csak lelakott, elhanyagolt, széteső félben lévő darabokat kapni. Ilyen pl. a '99 és '03 között gyártott Mazda 323(F). Új korában egy baromi jó gép volt, de az itthoniakat mind lelakták: szétült ülések, szétrongyolódott kormány és biztonsági öv, porrá rohadt karosszériaelemek.

Az itthon, kereskedőknél vagy magán úton kereskedőknél kapható szép darabok szinte mind kintről, jellemzően Németországból származnak. Ismerem a mobile.de oldalon hirdetett autókat, rendszeresen nézem, nagyjából tisztában vagyok az árakkal és tudom, hogy a tényleg megkímélt, jó állapotúakat ott sem adják olcsón. Az óratekerés persze alap (12 éves autóban 60 - 80 - 100e km... aha, persze). Vezetett szervizkönyv, naná, múlt héten végigpecsételt, ugyanazzal a tollal kitöltött papír, ezt ismerjük. De az ülések, a kormány, a kapcsolók, a műszerfal... ezeket nem lehet visszatekerni. Persze, lehet cserélni mindent, de az megint egy csomó pénz és utánajárás.

Számoljunk. Kint egy normális, szép állapotú autó 2600-3000€ között mozog. Induljunk ki a 2600-ból, az ugye kerekítve 800.000Ft. Erre jön még rá a regadó (kb. 70.000Ft, + a vagyonszerzési illetéké, amit mondjuk a vevő fizet, viszont a forgalomba helyezés további 22.000Ft, a rendszám 8.000Ft.). Tehát mire forgalomba áll az autó, a kereskedőnek kb. 900.000Ft-ban van. Ha hozzászámoljuk, hogy ezt még haza is kellett valahogy hoznia, akkor még többen. (Jellemzően tréleren jönnek, de a piros rendszám is 150€).

És akkor itthon kiteszi 700-990.000Ft-ért. HOGYAN?

Ahhoz, hogy ez ennyiért megérje neki, kb. 500.000-ért kellett vennie kint (1600-1700€), amiért ezekhez hasonló állapotúakat sem látni.

Nyilván jó üzlet ez, különben nem csinálnák. De akkor sem értem, hogy hogyan...

2014. jún. 18. 17:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Kint egy normális, szép állapotú autó 2600-3000€ között mozog.

Annyiért adják, vagy annyiért hirdetik?

2014. jún. 18. 17:23
 2/14 anonim ***** válasza:

Talán mert nem a mobile.de oldalról veszi a 2600 ajrós autókat.

A kereskedőknek megvannak a kapcsolataik akik szólnak ha van valami autó amit a hülye magyarnak el lehet adni.

Pár 100 euroért már lehet kint olyat kapni ami külsőre egyben van.Egy kis polír, egy kis porszívózás, egy kis kormánybőrözés és óratekerés és kirakják a 900ezres árcédulát.

Legtöbbször kivonatják a forgalomból, és úgy hozzák be hogy a forgalomba helyezést a vevőnek kell intézni.

2014. jún. 18. 17:24
 3/14 A kérdező kommentje:

Annyiért hirdetik, és nyilván van alku, de ez nagyságrendileg nem adja ki.

Egyrészt a németeknél kicsit más az alku mint nálunk: ott tényleg komoly alap kell ahhoz hogy le lehessen sírni párszár eurot. De ok, vegye meg 2000€-ért. Az is 600e Ft. Plusz az említett költségek...

2014. jún. 18. 17:26
 4/14 anonim ***** válasza:

Pont ezaz hogy nem 2000 ezerért fog kocsit venni kint, hanem 200-ért.

Valamikor a szervizek ingyen is odaadják a roncsokat az udvarból mert helyet foglal.

A kereskedő meg 100.000 km-el eladja itthon...és meg is veszik...

2014. jún. 18. 17:28
 5/14 anonim ***** válasza:

Eláruljam?

(Évekig hoztam be autókat Németországból.)

Nem ugyanaz az ár ha kimész venni egyet,

vagy ha valaki egyszerre elhoz mondjuk 5-10-et!

2014. jún. 18. 17:34
 6/14 A kérdező kommentje:

De én most nem a nagyon lelakott példányokról beszélek, hanem itt van pl. ez:

[link]

Ezt biztos nem 200€-ért vette. Az óraállás egy vicc, a papírokat is meg lehet variálni, de ez az autó akkor is egyben van és nincs széthajtva. ÉS ez most csak egy példa, naponta felbukkannak ilyenek...

2014. jún. 18. 17:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Valamint a legtöbb kereskedőnek elég jó kapcsolatai vannak, így a szervizelést olcsóbban elintézi. Megvesz kint egy rossz autót, ismerős szerelő bagóért rendberakra, és eladja piaci áron. Meg ugye a kereskedő a piaci ár alatt veszi az autót.
2014. jún. 18. 17:37
 8/14 anonim ***** válasza:
És hova van írva hogy ez kintről van?
2014. jún. 18. 17:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Nincs rajta rendszám, pont két éves műszakit ír. (Ha megveszed, levizsgáztatja) Ezen kívül nálunk szinte nem is adtak el bőrüléses változatot, legalábbis én még soha nem láttam, pedig az összes ilyet megnézem ha mód van rá. Rengeteg hirdetett Mazdát megnéztem már, ismerem őket. Ez 99,9%, hogy kintről jött.
2014. jún. 18. 17:52
 10/14 anonim ***** válasza:
Tudod azt a rendszámot le is lehet szedni egy kép erejéig,amikor mi is adtuk el a kocsit paintban kitakartam a rendszámot,ez ugyanaz csak leveszi és egyszerűbb,attól hogy nincs a kocsin még lehet hozzá rendszám mert ha van műszaki,rendszám is kell hogy legyen.
2014. jún. 18. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!