Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak melyik? Trabant...

Első autónak melyik? Trabant vagy zsiguli?

Figyelt kérdés

Melyiknek mekkora a fenntartása éves szinten?

Melyiket érdemesebb? Trabantból inkább a kettő üteműn gondolkodtam mert az jobban megy, zsiguliból meg 1400-as felett. Nekem fontos az ereje, teljesítménye, megbízhatósága, fenntartása.

Szóval szerintetek melyiket vegyem? Mondjatok konkrét típust, hogy melyikből melyik fajtát ajánlanátok.

2014. jún. 7. 19:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
75%

A kétütemű gépeknek sokkal rapszodikusabb a fogyasztása, mint négyütemű társaiké. Sokkal érzékenyebb mindenre, lábra, időjárásra, kopás mértékére, útminőségre, szintkülönbségre, stb.

Nyári éjszakán, kb. 22-25 fokos, páramentes levegőnél volt hogy 3 literből megjártam 80 km-t: 60-as tempót tartva felpöfögtem Bag - Pest-Shellkút - Bag távot az M3-ason, egyetlen kósza fékezés vagy gázadás nélkül. Nem volt különösebben érdekfeszítő vagy mozgalmas az út, de tényleg kijött 3 lityóból oda-vissza. Persze, volt olyan is, hogy télen, esős-havas időben, trepnigázon kellett sok fékezgetéssel, latyakos úton megtenni 60 km-t, kábé 10 litert megevett a 60 km alatt. Szóval kétüteművel nagyon kell tudni bánni, ha folyamatosan jó fogyasztást akarsz kihozni belőle, de átlagra számolhatsz 6-8 litert, téli közlekedést is beleértve (rajtafelejtett szivató rulez :D)

Lada: aki azt mondja, hogy az ezeröcsi kijön 8 literből átlagban, az vagy nagyon nagypapásan vezet, vagy nagyon vissza van fojtva a gépe, vagy hazudik. Téli üzemmel együtt simán hozza a 10 lityót normál használat mellett. Kicsit jobban taposod, akkor a 12-15-öt is simán beveri. Ez egy ilyen konstrukció volt, a fogyasztás nemhogy utolsó szempont volt, hanem egyáltalán nem volt szempont a tervezésénél. Ha 25-re jött volna ki, akkor 25 lett volna, legfeljebb nem 50 hanem 100 literes tankot raktak volna alá. Egy olyan országban, ahol két ásónyom mélyről nem talajvíz hanem kőolaj bugyog fel, vajon miért is kellett volna érdekeljen bárkit is, hogy mennyi a gép fogyasztása?

Kérdező: Ilyen kis pénzből nem könnyű gazdálkodni, ez tény. Olyannyira nem, hogy igazából nincs is értelme, mert nem vagy rákényszerítve, hiszen van fain motorod, egyébként is ott a családi verda. Nem hiszem, hogy nem adnák oda néha, ha jó indokot tudsz hozni mellé. Az autó fenntartása sokkal többe lesz mint a vételár, még akkor is, ha Trabit veszel. Egyébként szerintem még mindig egy 1.0 vagy 1.3 classic Swifttel járnál a legjobban - és nagyon nem értem, miért ódzkodsz tőle, miközben a kétütemű Trabival meg semmi gondod nincs. Igaz, hogy a Suzi nem egy presztízsautó, de a Trabi szerintem mégannyira sem az, szóval nem értem a dolgot...

Mindenesetre, úgy tűnik, jó sok felesleges, kidobnivaló pénzed van, ha meglévő 125-ös motor és családi autó mellé mindenáron akarsz venni még valami széthajtott kotványt is 70ezerből. Kívánom, hogy sikerüljön valami jobb állapotú szutyokba belenyúlnod, de félek, hogy ennyiből csak egy pénztemető és rengeteg méreg meg bosszúság fog jutni...

2014. jún. 8. 11:46
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem ezeröcsire (1500-asra) értettem a 8-8.5L-t hanem sima ezerkecskére (1200-as).
2014. jún. 8. 12:47
 23/27 anonim ***** válasza:
Háááát... Neccesen, nagypapisan. Normál használatnál az is inkább alulról karcolja a 10 lityót. Persze, ki lehet hozni belőle 8 lityós átlagot, de abban nem lesz téli üzem, hegymenet, nagyobb gázfröccs és 80 km/h-nál nagyobb sebesség huzamosabb ideig.
2014. jún. 8. 13:14
 24/27 anonim ***** válasza:
ismerősöm ennyivel eljár 90-el kb, és hegymenet tényleg nincs mert alföldiek vagyunk :)
2014. jún. 8. 13:17
 25/27 anonim ***** válasza:
A Trabant 7-8 L, az 1200-as Lada 10-11 L-t fogyaszt vegyes használatban. Nekem volt ilyen is olyan is, ja és a Trabant az nem autó, az egy szar.
2014. jún. 11. 00:37
 26/27 anonim ***** válasza:
Akkor a szart is lehet imádni :D
2014. jún. 11. 00:42
 27/27 anonim ***** válasza:
Hát, mindenkinek van valamilyen dilije, imádd ha jólesik. :) Nekem két Trabantom is volt, el lehetett vele közlekedni, munkába járni, de örültem mikor tudtam venni egy Ladát, annak már "igazi autó" érzete volt.
2014. jún. 11. 00:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!