Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópálya "versenyzés"?...

Autópálya "versenyzés"? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Tegyük fel a szituáció a következő:

Én előzök békés 130-135-tel, mögöttem felbukkan egy újabb fajta Audi A8 nagy sebességgel, elkezd villogni, aztán a kamionok után szabad az út, lepadlózom a gépet, és nem tud ellépni tőlem az Audi, hanem lemarad.

Ez felingerelné szerintetek, hogy lehagyja valaki egy régebbi, elavultabb modellel? Nem célom ezt kiváltani, csak kíváncsi vagyok jönne e utánam, mondjuk 160 ig merne-e vagy inkább leállna és hagyna.

2014. máj. 6. 09:46
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
86%
Mivel tudja hogy nem fogod végig tartani a nagyobb sebességet hanem vissza fogsz állni 130-135-re, le fog gyorsulni hogy később ne legyen gondja veled. Engem is zavar (Skoda Octavia), ha valaki lassabban megy, majd ad egy padlógázt hogy megmutassa az ő autója is tud, majd 2 perccel később visszaáll a lassabb tempójára, és megint föltart. Az ilyen embereket (mmint aki lassabban megy és gyorsítgat) érdemes gyorsan elhagyni mert kiszámíthatatlanul megy.
2014. máj. 6. 09:52
 2/40 anonim ***** válasza:
57%
megfog előzni a fenébe
2014. máj. 6. 09:57
 3/40 anonim ***** válasza:
90%

" Nem célom ezt kiváltani, csak kíváncsi vagyok jönne e utánam, mondjuk 160 ig merne-e vagy inkább leállna és hagyna."

Ha 135-nél csak úgy felbukkan mögötted egy A8, az biztosan nem 140-nel fog jönni, főleg ha villog is. Merne e 160-ig menni? Jó kérdés. Én már soroltam ki a külsőbe 220-ra kapcsolt tempomattal A8 elől - igaz ő nem villogott, hanem megvárta amíg lesz lehetőségem kimenni előle - akkor szerinted egy sima 300 lovas V8-nak probléma lenne egy 160km/h? :D Biztos vagy benne, hogy ha tényleg nyomni kellene, akkor le tudnád hagyni?

Az én autómban pl 260km/h-s korlátozás van. Ha megyek mondjuk 140-nel autópályán és te jampizol előttem egy 130 lovas autóval, akkor szerinted azon fogok agyalni, hogy húú most elmentél 160-nal és mekkora ciki? :D

Ezzel normális embert szerintem nem fogsz tudni felhúzni. Viszont érdekes, hogy minek nyomod mondjuk 2 kilométeren át, ha utána nem mész? Ennek mi értelme van?

Tudod mi az idegesítő? Amikor belövöm a tempomatot pályán trafipax fotólimit alá egy kicsivel és megyek úgy 250km-t és kifogok valami idiótát, aki szintén arra megy, csak ő hol 160-nal, hol 110-zel és Budapesttől Nyíregyházáig 6-szor előzzük meg egymást. És az ilyenek mindig a leglehetetlenebb időben előznek rád/tartanak fel.. :)

2014. máj. 6. 10:10
 4/40 A kérdező kommentje:

1,2

de ha nem tud megelőzni, mert gyorsítok hanem mögöttem jön?

az idegesítené hogy nem bír megelőzni

2014. máj. 6. 10:31
 5/40 anonim ***** válasza:

160-ig???

Én általában 140-re rakom a tempomatot és úgy húznak el az ilyenek mellettem, mintha állnék. 200-zal simán mennek ezek a barmok.

Én is tudnám jobban nyomni ha akarnám. Megy az autóm 200-at ha nyomom neki. De minek? Na meg 30.000-es csekkeket sincs kedvem fizetni.

Amúgy ha az ilyenek elkezdenek mögöttem villogni, én a ködlámpával visszavillogok, hiszen elvileg ők is csak 130-cal mehetnének hiába van alattuk 300 ló.

A másik amit utálok: mikor valaki szüttyög előttem 120-szal, általában valami régebbi szakadt autóval. Utolérem, szépen megelőzném, de ahogy mellé érek elkezdni nyomni. Így én is kénytelen vagyok tolni 170-nel hogy be tudjak sorolni elé. Aztán ahogy elé kerültem elveszi és lemarad beáll megint 120-ra.

Soha nem fogom megérteni, hogy ez mire jó...

Pedig nekem se Audim vagy valami hasonló hivalkodó nagy autó van és nem is új már, idén lesz 9 éves.

2014. máj. 6. 10:52
 6/40 anonim ***** válasza:
Hidd el... egy Audi A8 meg bír előzni. A sofőrje ennek (ellentétben veled)teljesen tudatában van. Ha 180-al akar menni (mondjuk Németo.) úgyis megelőz. Ha többször feltartod egyszer ő is le fogja padlózni a gépet, aztán mögötte nyomhatod 160-nal kifulladásig :)
2014. máj. 6. 10:54
 7/40 A kérdező kommentje:
vicces lenne látni, hogy letöröm a szarvukat, hogy új A8-ban ülnek, és nem bírnak vele megelőzni hiába nyomják neki, jó lenne látni az arcukat utánna
2014. máj. 6. 11:01
 8/40 anonim ***** válasza:
Hát... ha neked ez okoz magömlést...
2014. máj. 6. 11:11
 9/40 Beviz Elek ***** válasza:

Miért nem akkor lépsz oda, amikor elözöd a kamionokat, majd mikor mész vissza a külsöbe, elengeded a gázt.

Sokkal logikusabb mint feltartani, majd mikor mehetne odalépsz neki. El kellene töled venni a kocsikulcsot, majd pár km-rel arrébb eldobni hogy sose találd meg.

2014. máj. 6. 12:04
 10/40 anonim ***** válasza:
"vicces lenne látni, hogy letöröm a szarvukat, hogy új A8-ban ülnek, és nem bírnak vele megelőzni hiába nyomják neki, jó lenne látni az arcukat utánna" ez igen és te milyen autóban ülsz mert általában a 60-130le tulajok hiszik azt hogy ők istenek és a kocsijukat senki sem bírja lenyomni
2014. máj. 6. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!