Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW, vagy Audi? Milyen kocsit...

BMW, vagy Audi? Milyen kocsit vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Milyen autót ajánlotok? Első autó lenne.

A BMWk tetszenek igazán, 3-as sorozatból néztem, 316, vagy 318.

Első sorban attól félek, hogy a BMW hátsó kerekes.

Egy 1.9es benzinest néztem ki(318), 2001es évjárat, esztétikailag szép, az eladó azt írja, hogy hibátlan a motorja, még nem mentem el megnézni.

Arra volnék kiváncsi, hogy kinek mi a tapasztalata? Megbizható az autó? Fogyasztása milyen? Drága a fenntartása?

Előre is köszi!

2014. máj. 5. 00:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

De értem, ennyi eset lehetséges:

1.Álmodozó, rajongó: Tetszenek neki a hasonló kocsik és lát egy úgynevezett szépet és állítólag hibátlan motorút. Észrevette, hogy éppenhogy 1 millió alá is beesett már az ára a legrégebbi, legtöbbet futott, leghasználtabbaknak. Megveszi a legolcsóbbat. Mindegy is az, milyen, csak teljesüljön a gyerekkori álom és meglegyen az autó ami akkor menőnek számított. Majd felébred, amikor először ki kell fizetnie valamit. Akkor pánikszerű keresgélés indul a legolcsóbb haver megszereli szervizek után.

2.Az irigy: A szomszédja vett ilyet. Mindenkinek elpanaszolja, hogy mit képzel ez a szomszéd magáról hogy ilyet vesz, azt hiszi, különb. Fél év múlva ő is vesz egy ilyet, mert meglátott egyet valami putri kereskedésben nagyon olcsón. Mindegy az, hogy az adott fajtából a legöregebb, legtöbbet ment, sokat használt. A török olcsón adta, ő meg már most már aztán elégedetten dőlhet hátra, mert bebizonyította, hogy még ha egy sokkal lepusztultabbat, de neki is sikerült vennie. Javítani, regadóra nincs már pénze, de ezek mind mellékesek, mert a célját elérte.

3.A kitűnni vágyó: Valami olyat akar, ami nem hétköznapi. Szerinte.

Ő képes megvenni drágán is, mert van pénze. Jó állapotú autót vesz, ha nem a legjobbat, ami elérhető a használtautó piacon az adott típusból. Hamarosan észreveszi, hogy az előbbi két típusú emberek révén egyre több hasonló kocsival találja szembe magát. Szívás, tervezi az autó eladását és egy másik vásárlását. Amivel ugye újra beindítja a lavinát. Látják mások az autóban, ők is olyat akarnak és akkor ismét adatja el, mert nem elég ritka az autója.

Jól értem?

2014. máj. 5. 13:30
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
a fanatikust kihagytad, vannak olyanok is, akik megtehetnék, hogy új autót vegyenek, de helyette inkább egy 10-20 éves használtat választanak, és tisztában vannak azzal, hogy se hibátlan, se gazdaságos nem lesz, mégis olyanra vágynak... pl egy új kis kategóriás renault/suzuki stb. árából[vagy a feléből...] tökéletesen hibátlan állapotba lehet hozni egy lelakott E38-at, ami ugyan még mindig nem fog 5 litert enni, és fiatalabb sem lesz, de egész más élményt ad, és van aki inkább ezt választja egy "új" szappantartó helyett, mellesleg teljesen meg is tudom érteni az ilyen embereket... itt természetesen nem olyanokról beszélek, akik 750i-t vesznek 800-ért üzembentartóival, mert már átíratni sincs pénz, de a V12 az nagyon kell...
2014. máj. 5. 17:48
 13/27 anonim válasza:
87%
2001-es kocsit akarsz venni? Végülis BMW-nek BMW.
2014. máj. 5. 18:08
 14/27 anonim ***** válasza:
62%

12.

Üzembentartóival is 100 ezer fölött lenne, kb 90 ezret lehet spórolni ami semmi.

2014. máj. 5. 18:43
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
Semmi baj nincs a BMW-vel, hogy hátsókerekes, hanem az, hogy sokkal jobb egy Audi, mint egy BMW. Tapasztalatból mondom. BMW-t ne!
2014. máj. 5. 19:21
 16/27 anonim ***** válasza:
35%

"Jól értem?"

Teljesen.:)

2014. máj. 5. 20:21
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, érvelj már légyszíves... ja hogy az nem megy... akkor köszönjük olyan a véleményed mntha semmit se mondtá volna.
2014. máj. 5. 21:28
 18/27 A kérdező kommentje:

Egyenlőre semmi érdemleges infót nem kaptam.

Néztem ma egy BMW 320d-t, Benzines, 2000-s 6 hengeres motor van benne.

Ha lehet, akkor arra adjatok nekem választ, hogy milyen a fogyasztása ennek a típusának, illetve draga-e a fenntartása. Es egyáltalán megbízhatóak ezek az autók?

(Azt szoktak mondani, hogy egy régi motor lehet hogy többet eszik, de sokkal megbízhatóbb mint egy mostani, új motor. Erről mi a véleményetek?)

Köszi.

2014. máj. 5. 22:12
 19/27 anonim ***** válasza:
78%
5-7 literrel eljárhatsz stílustól függően, megbízható motor, ami fontos a pillangószelepek, azokat karbantartani, vagy konkrétan kiiktatni és nincs gond. Bár már ha dízelt nézegess akkor inkább keres egy 3 literest, azzal 6-8 között járhatsz, viszont nyomatékban és és föld a két motor, jobban illik a kasztnihoz.
2014. máj. 5. 23:09
 20/27 anonim ***** válasza:
93%

A 320d nem 6 hengeres.

Miért nem hiszel nekünk, hogy ilyen olcsót és régit nem érdemes megvenni, mert:

Ezek elég régiek ahhoz, hogy legyen bennük minimum 3-400e km, a km órát ne is nézd. A legolcsóbbak, értsd 1 millió körüliek és az alattiak mind kiszolgáltak, akármennyire is tetszetősek pár méterről.

Akik értenek hozzá, nem viccből mondják, hogy 1.5 milla alatt ne nagyon nézegessék őket. De te tudod, mit csinálsz.

Első autónak nem egy pénztemetőt kell venni, hanem egy tartós, megbízható alacsony költségen javíthatót, aminél nem gond, ha nem cserélsz időben olajat (nem csak motorolajat, váltó, és szervo olajakat is!) és nem cseréled ki a futóműben például a kismillió szilentet elöl is és hátul, kb. 100e ft legolcsóbb anyagáron. Csak mert a BMW az már csak ilyen gondozásigényes autó. A 320d betegségeit még nem is írtam, ha azt se gányolással, lehegesztős megoldással akarod megoldani, hanem igényesen, szintúgy nem olcsó. Nem olcsó átírni se, az majd' 100e ft ha jól számolom fejben, a teljesítmény adó és egyebek is éves szinten hasonló összeg lesznek együtt, mert elég fiatal vagy még ha jól gondolom. Nézz egy Hondát, vagy Toyotát kezdetnek. Vagy VW Golfot, a korodbeliek nagyon szeretik.

2014. máj. 6. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!