Örökségből Mercedest, Audit, vagy Porschet?
Kicsit gondold át jobban! Gondolom hogy feltünősködni akarsz a kocsival azért szeretnél drága autót. De ha drágát veszel akkor legyen ritka is erre is gondolj. Mondjuk a Porsche az elég feltűnő autó de vannak itt más autók is
Ha velem történne ez, akkor arra gondolnék először, hogy az apukám ha még élne biztosan nem örülne, hogy elherdálom a pénzt amiért gürizett. Akármilyen is volt azelőtt. Ha veszel egy új autót, akkor 1 nap múlva már buktál is rajta pár milliót. Ezzel most nem azon akarok vitázni, hogy használtat vegyél-e vagy újat. Csak hogy az említett autókon sokat lehet bukni, szinte azonnal ha drágát veszel.
Elsősorban saját lakás után néznék. Erre is elmehet 15-20 millió. De ezt ha jó helyen veszed, akkor később még többet is érhet. Autónak ha szeretted a Golfot akkor válassz egy 7eset, valami jó erőben lévőt, jól felszereltet, akár használtan, pár 10 ezer kilométerrel. Abból nem néznek ki és jól fogod magad érezni. Parkolni is könnyebb lesz a BME-nél. Meg nem fog az a kép várni a parkolóban, hogy valami ostoba tahó irigységből megrongálta. Harmadszor, a pénzt befektetném. Soknak tűnik 60-70 millió forint, de hamar el lehet szórni. Később, meg ha bölcsebb leszel, bánni fogod a meggondolatlanságot.
Nézd: van egy valag pénzed. Ha ezt most mind elköltöd egy luxusautóra, akkor majdnem olyan mintha kidobnád az ablakon. Egy ilyen autót megveszel, fél év múlva árának a felét sem éri. Pár évig élvezed, hogy van egy luxusautód, aztán ott állsz pénz nélkül. Inkább vegyél egy saját lakást, sokkal nagyobb szükséged lesz rá.
A másik, hogy egy ilyen autó után adózni kell, tankolni kell bele, időnként javíttatni kell. Ezek a költségek egyesével is jóval nagyobbak, mint egy átlagos autónál, nem tudnád miből fenntartani...
Már azzal kapcsolatban is kétségeim vannak, hogy egy 18 éves pesti srácnak feltétlen szüksége van-e saját autóra illetve elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudtad ennyire szétkapni a golfot. De ha ragaszkodsz saját autóhoz add el a golf-ot, vegyél valami egyszerűbb autót és vegyél egy lakást vagy kösd le a pénzedet valahol, pár év múlva hálás leszel magadnak ezért a döntésért.
ha beleszólhatnék 45 évesen:
először a lovéval lovét csinálj és utána vegyél olyan dolgot amii veszti az értékét
ha most a tőkéd nagyobb részét belerakod egy autóba ami akár másnap megsemmisülhet és ezzel elveszted a pénzed az nagy butaság
#16-17. A Golfom egy hétig olaj nélkül használtam, mert kivolt kötve a müszerfalról a figyelmeztető lámpa..ezúton gratulálnék az előző tulajnak!
Miért lennék 12-13 éves? 1996.05.03.-án születtem, Budapesten, a Szent István kórházban. Ezelött is Golfom volt egyébként, egy 2001-es Golf IV.
Annak, aki javasolta a Golf 7-est!: Én is gondoltam rá, de egy 1.2 TSi motoros is bőven jó lenne, 122pacival. De még tetszik az új Audi A3 is. Egy biztos, sokkal olcsóbb lenne, ha ezek közül választanék, mint az elöbbiek közül, sőt, a lakást és a tanulmányaimat is tudnám fedezni. Valamint, akár beis fektethetek. BBS 19"-es felniszettel nagyon bazárian nézne ki a Golf?
Miéééért kell feltétlen elherdálni ezt a rengeteg lóvét? :D
Na jó, én 242-es Volvot vennék, beleépítenék egy öthengeres turbómotort, ez lenne a hétvégi játszós autó, és patika lenne. Ez max 3-4 millióból megvan (mert alapból a 242-es is ritka így drága), és egyedibb a fentebb felsorolt járgányoknál, amikhez csak pénz kell és már mehetsz is vele.
Napi használósnak pedig 740 kombi, szintén öthengeres turbómotorral, ez max 2 millióban megállna, és büntetne egy picit azt hiszem :D
Ez épp 850 T5, de a hang ugyanez lenne, és legalább jó helyen hajtana mindkettő: https://www.youtube.com/watch?v=xtKe2NaIrSI
Ezek ha úgy vannak megépítve akkor később is el lehet őket adni jó áron, lehet hogy nem annyiért mint amennyi beléjük lett ölve, de ahhoz közel.
Ezen kívül még egy kis pénzt tartanék tankolni ezeket meg fenntartani, meg az egyéb dolgokra mint ruházat kaja stbstb. Nem költöznék el otthonról, a többi pénzt valahogy valamibe befektetném, és tanulnék hogy meglegyen az a diploma, majd keresnék egy jó állást.
Ha alacsonyabb költségvetésből kéne gazdálkodni, akkor csak egy 244-est vennék, 1.9tdi vagy 2.5tdi átépítéssel, amivel a fogyasztás is alacsony szintre tehető.
En is azt mondanam mint nehanyan elottem a penzt fektesd be...
A Golf-ba pedig vegyel egy bontott motort.
Szerintem ha teljesen idegenkent nulla ismeretseggel bemesz egy bontoba a komplett motort szerintem max 150-be megkapod
es ha nagyon atakarnak verni akkor ugyanennyiert teszikbe.
De mar hallottam nem egy olyan bontorol ahol helyben be is szerelik, kicserelik a vezerlest (mert csak ugynak ra garit) es mindenki jol jart... Max 300-350e bol megkellene usznod de inkabb kevesebbol...
Hasznald meg azt az autot es egyetem utan vegyel valami olyat ami akkor fog tetszeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!