Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudom, hogy dob vagy...

Honnan tudom, hogy dob vagy tárcsafékem van?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek hozzá sajnos és nem tudom megállapítani, hogy az autómon az első fékek dobfékek vagy tárcsafékek

2014. máj. 1. 19:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ha 7-8 évesnél öregebb és 2000 köbcentinél kisebb, akkor hátul valszeg dob."

Igen, lehet, de nem feltétlenül. Nekem a 2005-ös Opelomon (Astra, 101 lóerő, 240Nm) hátul is tárcsa van.

1,5 éve cseréltettem kompletten minden tárcsát és betétet. Utángyártott, de jó minőségű (TRW) alkatrészek lettek beépítve.

Semmi különbséget nem vettem észre a gyári szetthez képest, pedig már beletettem az új fékekbe 30.000km-t.

Úgy emlékszem, hogy szettben adták a betéteket. Tehát két doboz volt, egy első és egy hátsó szett. Mind a két dobozban 4-4 betét volt.

Hiszen cserélni is egyszerre illik az egy tengelyen lévőket. Ha nem egyformán kopnak, ott komoly gond van.

Ja, kb 60.000Ft volt a 4db tárcsa és a két betétgarnitúra. A szerelőm meg egy 10-esért dobta fel számla nélkül, de ebben benne volt a fékfolyadék csere is.

Itt azt írták, hogy állítólag ez marha sok volt érte. De én a féken nem akarok spórolni, hiszen akár az életem is múlhat rajta hogy meg tudok-e állni egy vészhelyzetben vagy sem.

2014. máj. 1. 21:22
 12/14 anonim ***** válasza:
11:nem olyan sok az a 60.000 érte.Én most rendelem meg a 98-as Volvomhoz a 2 elsőt+betétet,olyan 30.000 körül lesz-én magamnak cserélem.(hátul is tárcsa van)
2014. máj. 1. 21:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Buhhhh... 1978-as motorkerékpárom van, 30e a vadiúj tárcsák darabja. És 3 féktárcsa van azon a szaron, mindháromból hátra van 0,6 mm a minimális vastagságig, szóval ne panaszkodjatok. :D

Az Almerán hátul úgy tűnik dob van még - igaz jobb híján most csak az Unix webáruházában tudtam utánanézni, az alapján gondolom. Elöl természetesen tárcsa.

2014. máj. 1. 22:24
 14/14 anonim ***** válasza:

# 12!

Én se sokallottam érte. Gyáriból már 100 körül lett volna a szett. Na azt már drágállottam volna.

A féket itthon nem barkácsolnám. Nem azért mert nem lennék képes kicserélni, hanem mert nincs itthon fékpadom, hogy lemérjem a pontos fékhatás értékeket.

Na meg csak egyszerűbb és gyorsabb csápos emelővel fölkapni az autót mint lent gugyulva szerelgetni.

2014. máj. 2. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!