Honnan tudom, hogy dob vagy tárcsafékem van?
"Ha 7-8 évesnél öregebb és 2000 köbcentinél kisebb, akkor hátul valszeg dob."
Igen, lehet, de nem feltétlenül. Nekem a 2005-ös Opelomon (Astra, 101 lóerő, 240Nm) hátul is tárcsa van.
1,5 éve cseréltettem kompletten minden tárcsát és betétet. Utángyártott, de jó minőségű (TRW) alkatrészek lettek beépítve.
Semmi különbséget nem vettem észre a gyári szetthez képest, pedig már beletettem az új fékekbe 30.000km-t.
Úgy emlékszem, hogy szettben adták a betéteket. Tehát két doboz volt, egy első és egy hátsó szett. Mind a két dobozban 4-4 betét volt.
Hiszen cserélni is egyszerre illik az egy tengelyen lévőket. Ha nem egyformán kopnak, ott komoly gond van.
Ja, kb 60.000Ft volt a 4db tárcsa és a két betétgarnitúra. A szerelőm meg egy 10-esért dobta fel számla nélkül, de ebben benne volt a fékfolyadék csere is.
Itt azt írták, hogy állítólag ez marha sok volt érte. De én a féken nem akarok spórolni, hiszen akár az életem is múlhat rajta hogy meg tudok-e állni egy vészhelyzetben vagy sem.
Buhhhh... 1978-as motorkerékpárom van, 30e a vadiúj tárcsák darabja. És 3 féktárcsa van azon a szaron, mindháromból hátra van 0,6 mm a minimális vastagságig, szóval ne panaszkodjatok. :D
Az Almerán hátul úgy tűnik dob van még - igaz jobb híján most csak az Unix webáruházában tudtam utánanézni, az alapján gondolom. Elöl természetesen tárcsa.
# 12!
Én se sokallottam érte. Gyáriból már 100 körül lett volna a szett. Na azt már drágállottam volna.
A féket itthon nem barkácsolnám. Nem azért mert nem lennék képes kicserélni, hanem mert nincs itthon fékpadom, hogy lemérjem a pontos fékhatás értékeket.
Na meg csak egyszerűbb és gyorsabb csápos emelővel fölkapni az autót mint lent gugyulva szerelgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!