Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ordít a tárcsafékem?

Miért ordít a tárcsafékem?

Figyelt kérdés
Első,hátsó.Esős,nedves időben.Ha egy hosszabbat fékezek,elmúlik,de 1OO méter után megint borzasztó,erős,hangos,ordító hangot ad ki.Ma szép napsütéses idő volt,semmi hang.
2014. febr. 4. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyen, szokj hozzá. Fékbetét cserélvel lehet esetleg próbálkozni ha annyira zavar, de mindegyiknek van hangja.
2014. febr. 4. 20:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem,hogy van hangja,de településen belül nem mertem fékezni,inkább nagyon lassan mentem,olyan hihetetlenül erős,idegesítő hangot adott ki..2hónapos mountainbike,olyan 6OO km mentem vele.Máris betétcsere?
2014. febr. 4. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én Magurám is ugyanezt csinálja... Ajánlották hogy töltsek rá ecetet (?), attól elmúlik és javul a fékerő is (bár azzal nincs is probléma). Állítólag másnak beállt ez, de én inkább maradtam a nyikorgással.
2014. febr. 4. 21:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Egy 1OOO Eurós bicajról van szó,eléggé elgondolkoztat,hogy akkor vajon mit,hogy csinál egy ilyen Kauffland-os,Reál-os tárcsafékes bicikli...Vagy lehet,hogy azok nem is nyikorognak?...Mindenesetre elég kellemetlen nekem is és az úton közlekedőknek is.Olyan,mintha valami ócska bicaj lenne,s főleg ami nincs karbantartva...
2014. febr. 4. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Van többféle fékbetét, szinterezett, műgyantás. Van amelyik kevésbé nyikorog elvileg, de minden tárcsaféknek van hangja, főleg ha vizes. Aki ért hozzá az tudja és nem nézi gagyinak.
2014. febr. 4. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Minden tárcsaféknek lesz hangja nedvesen, akármit csinálsz vele. Mellesleg ecet helyett jobb a féktisztító szerintem, de felesleges mindkettő. Én mondjuk Avid Elixir 5-t használok, annál főleg darálást érezni nedvesen, hangja nem igazán van, csak ha poros. Akkor viszont nagyon :D
2014. febr. 5. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Te utolsó ne rémisztgess!😈

Most vettem elixírt.De a kerekem épül így még nem használom.De a juicy+bb7is,vonyított ha fémes betéttel,használtam.

Remélem az elixír kussol mert lehugyozom amúgy😆

2014. febr. 5. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem rémisztgetlek. Legalább nem Elixir 3-a 2012-es szériát vettél. Nekem gyári hibás volt és nem ment vissza a munkahenger a helyére.
2014. febr. 5. 22:14
 9/9 anonim válasza:

ha száraz időben nyikorog akkor az azért van mert a fékbetétek felpolírozták a féktárcsát

erre az a megoldás hogy finom csiszolópapírral megcsiszolod kívül belül az elsőt is meg a hátsót is

Nedves időben foggalmam sincs h miért nyikorog nekem is ordít ráadásul nekem egy sz'r stepdragonom van ami nem minőségi világcsúcs

2017. okt. 11. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!