Honnan tudom, hogy dob vagy tárcsafékem van?
Értem. Viszont autót nem tudjuk mert ugye a típus nagyban befolyásolja az árat.
De csak annyi lenne hogy beírni a keresőbe a típust és hozzá a féktárcsát akkor lesz viszonyítási pont rögvest.
Itt egy kép, amin nem bringa tárcsafékje van:
:)
Elől szinte biztos, hogy tárcsa. Ha 7-8 évesnél öregebb és 2000 köbcentinél kisebb, akkor hátul valszeg dob.
Közhely: fékre nem szabad sajnálni a pénzt.
Más: ha olyan a típus, akkor olvass utána - az enyémben amióta utángyártott betétek vannak elöl, azóta úgy sikít minden fékezésnél, hogy az elviselhetetlen. Már mindent motorfékkel közelítek meg, mert nem bírom hallgatni. De a vadiúj, párezer km-t futott betéteket kidobni se akarom, mert az meg pazarlás; használt fékbetétet meg nem vesz senki.
Még jó hogy lassan megkapom a tavalyi évre a prémiumot, akkor kihajigálom elölről a vacak betéteket. :)
Pontosan nekem is ez a bajom. Viszonylag keveset futott még, mindössze kb 1500 km-t, de teljesen véletlenszerűen beragad. Egyáltalán nem erősen (tehát nem húz egyik irányba sem), csak pont annyira, hogy állandóan vinnyog magas hangon a fék és borzasztóan idegesítő.
Voltam már a szerelővel megpucoltatni, de kb 3 nap után megint előjött és kicsit letekert ablaknál is már idegesítő. Szerelő mondta, hogy ha cseréljük jobb minőségűre, akkor nem szabad, hogy ilyen hangja legyen. Persze én nem kérdeztem, ő meg nem mondta, hogy milyen fékem van és nem is értek hozzá, hogyan állapíthatom meg.
Egyébként egy 2004-es Almeráról van szó (1,5-s benzines, ferdehátú, 98lóerős)
Ugyanitt egy másik kérdés. A tapasztaltaknak ez lehet, hogy a legnyilvánvalóbb kérdés, szóval nagy levegő :)
A fékbetétet párban adják? Tehát, ha elől cserélni kell a fékbetétet, akkor az az ár, ami a fékbetétek mellett van, az a "cakkompakk" ára vagy azt még szorozni kell kettővel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!