Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudom, hogy dob vagy...

Honnan tudom, hogy dob vagy tárcsafékem van?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek hozzá sajnos és nem tudom megállapítani, hogy az autómon az első fékek dobfékek vagy tárcsafékek

2014. máj. 1. 19:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért fontos ez? Persze csak ha szabad kérdeznem.
2014. máj. 1. 19:54
 2/14 anonim ***** válasza:
44%

tárcsafék:

[link]

dobfék:

[link]

2014. máj. 1. 19:57
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Elöl tárcsa van,az biztos.
 4/14 A kérdező kommentje:
Féket kell cserélni hamarosan és megnézném egy webáruházban, hogy milyen árra számítsak, ha gyengébb és mire számítsak, ha jobb minőségűt kell rendelni a szerelőnél
 5/14 anonim ***** válasza:

Értem. Viszont autót nem tudjuk mert ugye a típus nagyban befolyásolja az árat.

De csak annyi lenne hogy beírni a keresőbe a típust és hozzá a féktárcsát akkor lesz viszonyítási pont rögvest.

2014. máj. 1. 20:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az autószerelőt. Szerintem ő is fog rendelni hozzá. Látta már a féked kopottságát hogy ki szeretnéd cserélni? Nem elég a fékbetétet cserélni benne?
2014. máj. 1. 20:19
 7/14 anonim ***** válasza:

Itt egy kép, amin nem bringa tárcsafékje van:

[link]

:)

Elől szinte biztos, hogy tárcsa. Ha 7-8 évesnél öregebb és 2000 köbcentinél kisebb, akkor hátul valszeg dob.

Közhely: fékre nem szabad sajnálni a pénzt.

Más: ha olyan a típus, akkor olvass utána - az enyémben amióta utángyártott betétek vannak elöl, azóta úgy sikít minden fékezésnél, hogy az elviselhetetlen. Már mindent motorfékkel közelítek meg, mert nem bírom hallgatni. De a vadiúj, párezer km-t futott betéteket kidobni se akarom, mert az meg pazarlás; használt fékbetétet meg nem vesz senki.

Még jó hogy lassan megkapom a tavalyi évre a prémiumot, akkor kihajigálom elölről a vacak betéteket. :)

2014. máj. 1. 20:20
 8/14 A kérdező kommentje:

Pontosan nekem is ez a bajom. Viszonylag keveset futott még, mindössze kb 1500 km-t, de teljesen véletlenszerűen beragad. Egyáltalán nem erősen (tehát nem húz egyik irányba sem), csak pont annyira, hogy állandóan vinnyog magas hangon a fék és borzasztóan idegesítő.

Voltam már a szerelővel megpucoltatni, de kb 3 nap után megint előjött és kicsit letekert ablaknál is már idegesítő. Szerelő mondta, hogy ha cseréljük jobb minőségűre, akkor nem szabad, hogy ilyen hangja legyen. Persze én nem kérdeztem, ő meg nem mondta, hogy milyen fékem van és nem is értek hozzá, hogyan állapíthatom meg.

Egyébként egy 2004-es Almeráról van szó (1,5-s benzines, ferdehátú, 98lóerős)

2014. máj. 1. 20:26
 9/14 A kérdező kommentje:

Ugyanitt egy másik kérdés. A tapasztaltaknak ez lehet, hogy a legnyilvánvalóbb kérdés, szóval nagy levegő :)

A fékbetétet párban adják? Tehát, ha elől cserélni kell a fékbetétet, akkor az az ár, ami a fékbetétek mellett van, az a "cakkompakk" ára vagy azt még szorozni kell kettővel?

2014. máj. 1. 20:37
 10/14 anonim ***** válasza:
4 db betét egy szett.Kicsit szájbarágósan:van a tárcsa,és azt fogja össze két oldalról 1-1 fékbetét.Megnyomod a pedált,a fékolaj megmozgatja a fékmunkahengeredet,ami hozzányomja a betéteket a tárcsához,ezáltal súrlódás jön létre,minek következtében idővel megáll az autó.A pedál felengedésével a munkahenger engedi,hogy visszatérjenek a betétek nyugalmi állapotukba,tehát nincs súrlódás.De szerintem vidd el egy szerelőhöz,nézze meg,elég-e a betétek cseréje,vagy kell-e tárcsákat is.Valószínű,a hang,amit hallasz,az akkusztikus kopásjelzők hangja.Esetleg a gumi fékcsövek és a fékolaj cseréje is aktuálissá válhatnak,illetve a karmantyúk a munkahengerben.
2014. máj. 1. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!