Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gázolajos autóba mi van ha...

Gázolajos autóba mi van ha benzint tankoltam? Gyors választ.

Figyelt kérdés

Nem rég van meg az autó, előtte benzinesem volt és a kúton benzint kezdtem el tankolni bele. 3 liternél észre vettem, aztán gázolajat tettem bele 47 litert.

Lehet baja a kocsinak ennyi benzintől? Mire számítsak?

2014. ápr. 29. 15:30
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
Nyugi,semmi baja nem lesz,hisz több mint 15-szörösére hígítottad,de azért legközelebb figyelj oda.
2014. ápr. 29. 16:50
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
#1 Minden gyarto gyart(ott) jobb es rosszabb tipusokat, modelleket. A Franciaknak is vannak rossz es jo tipusaik pl. Citroen Saxo 1,5 D Az olaszoknak szinten. De ugyanez van a nemeteknel is a PDTDI motorok kukaba valok. (Csak zarojelben jegyzem meg, hogy a 2,0 TDCi motor egy es ugynaz a 2,0 HDi-vel, vagy az 1,6 os turbos BMW-PSA fele benzines motor, ami ugyebar nem csak a franciakban van, hanem a hiresen jo BMW ben is...
2014. ápr. 29. 16:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi télen a sokkal fiatalabb dízel Ford Transitjainkba simán beleszoktunk rakni télen 10%ot és kutya bajuk.

Úgyhogy no para.

2014. ápr. 29. 16:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen arányban semmi baja nem lesz.
2014. ápr. 29. 17:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm is egyszer telecsapatta a dízeles fordját benzinnel, aztán hazament vele 15-km-t. Pár órával később indította volna és akkor jött rá, hogy benzint tankolt mert nem indult az autó. Szerencsére már az injektoroknál megakadhatott az üzemanyag, így szétszedtük kifújkáltuk belőle, de akkor sem indult. Leszívtuk a tankot, raktunk bele gázolajat és behúztuk. Azóta is megy az autója hibátlanul.
2014. ápr. 29. 17:26
 16/19 anonim válasza:
Nyugi nem lessz semmi baja en azt hallotam az ilyen esetekrol a kemia tanaromtol hogy mikor mentek telen a kisbusszal direkt tankoltak bele par litert hogy ne fagyon bele a diesel szal nyugi nem tesz kárt az autódban. :)
2014. ápr. 29. 21:42
 17/19 anonim ***** válasza:

#10:

A 2013-as 7-es BMW sorozatban szériafelszeretség közé tartozik a dieselbe benzint tankolást megakadályozó rendszer. De ez a BMW-nél már 2005 óta minden autóban benne van.

2014. ápr. 30. 01:09
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyok ismerősöm jàrt ìgy. Ő nem indította el az autót, hanem egyből szólt a szerelőnek, aki kimosta a tankot.Szerintem nem éri meg kockàztatni :)
2014. ápr. 30. 12:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Az 1. az zokni.
2014. ápr. 30. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!