Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Koszos benzint tankoltam?

Koszos benzint tankoltam?

Figyelt kérdés
Tegnap tankoltam 23 liter benzint a Budaörsi útnál lévő Agipnál a 97-es jó állapotú VW Polomba,és kb 70 km után kezdte el az autópályán, hogy nem gyorsult. Nagy gázfröccsnél inkább lassult,aztán meg is állt. Ma cserélve lett a benzinszűrő (még az eredeti volt benne), de a helyzet nem változott: finoman nyomva a gázt döcögösen, néha akadozva,de megy a motor,de ha csak picit is erősebben odalépek leeshk a fordulat,akár le is fullad. Vagy a benzin minőségére gyanakszom,vagy a benzinpumpára. Szerintetek?

2013. aug. 24. 12:04
1 2
 1/13 anonim válasza:
Szerintem még akár a gyertyák is lehetnek! Nekem hasonló szituációkat ez a hiba okozott. De ez csak egy tipp.
2013. aug. 24. 12:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Sztem meg a kuplung is haldokolhat. Ezt nem lehet kitalálni! Vidd el egy nem lehúzós szerelőhöz és nézesd meg.

Am. jó tudni, hogy nem csak a Swifteknél van ilyen :)

2013. aug. 24. 12:14
 3/13 A kérdező kommentje:
A gyertyákat kizárta a szerelő,bár nem tudom mi alapján :)
2013. aug. 24. 12:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Először meg kéne nézni hogy milyenek a gyertyák,aztán mondani hogy az nem lehet a hiba. :)
2013. aug. 24. 13:40
 5/13 anonim ***** válasza:
ha egy 16 éves autóban még eredeti benzinszűrő van, akkor kiváncsi lennék hogy a motor dolgai hogy voltak cserélve.
2013. aug. 24. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:
lehet egy injektor tisztitás kellene.
2013. aug. 24. 20:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Ereszd le a tankból az összes benzint..(kiderül vizes-e)..aztán indíts rá...kb öt mp elég, aztán leállítod...egy kannából tíz liter 100-as benyát tölts bele, amibe előzőleg injektortisztító adalékot kevertél...

...aztán próba. szerintem prímán fog működni.

2013. aug. 25. 06:36
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az autószerelő ismerősöm (tényleg jó szakember) szerint a gyertyákkal kellene kezdeni, aztán a trafót kellene megnézni. Reméljük csak ennyi. Ha nem, akkor jöhet a többi, pl injektor

(Egyébként jól karbantartott kocsiról van szó, dicsérni is szokták. A 16 éves üzemanyagszűrőn én is meglepődtem, de nem tartom kizártnak, hogy amikor megvettem 60 ezer km-errel a kocsit, akkor a még VW szervizbe vittem, és ott mintha ezt is cserélték volna...majd megnézen a szervizkönyvet).

2013. aug. 25. 21:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Gyertya, trafó? ez érdekes.
2013. aug. 26. 13:38
 10/13 A kérdező kommentje:

Igen. Ma begurultam a szomszéd utcában lévő szimpatikus kis zugszervizbe, és ott is ez volt az első tipp. Holnapra megnézi.

Mikor ez az egész elkezdődött, Szántódon egy útba eső szervizben is megkérdeztem, ott a gyertyát elsőre kizárta a szerelő muki.

Aztán másnap, ahol a benzinszűrőt kicserélték meg sem nézték a gyertyákat.

Ezek után kíváncsi vagyok mi lesz a diagnózis.

Csak ne verjenek át :)

2013. aug. 26. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!