Diesel autóba benzint tankoltam és meg nőtt a fogyasztás. MI leht a baj?
Hát gratulálni tudok hozzá!
Ismerősöm benzines autójába tankolt a kutas véletlenül gázolajat és a járgány ott helyben meg is adta magát annak rendje és módja szerint.
Teljes "átmosatást" kellett végezni a kocsi üzemanyagtankjába/motorjában, ami végül majdnem egy milcsibe került. (sorra adódtak ugyanis a problémák egymás után dugattyú beégett, henger szét durrant stb.)
Úgyhogy én a te helyedben még örülnék is neki, hogy gurul az autó.
Én az elektronikára tippelnék. Jó hogy mindent érzékelnek ezek az új dízelek, csak kicsit érzékenyek.
Egyébként ha konkrét megoldást vársz valakitől, akkor jobb lenne leírnod a típust/évjáratot/motortípust is.
Ettől a 15%-nyi benzintől nem valószínű, hogy bármi baja lett.
Sokan télen szándékosan tesznek bele 10% benzint dermedésgátlóként.
Diselbe gázolajat + egy minimális benzint töltesz az még télen elmegy, mert ugye nem dermed meg a gázolaj de hangsúlyozom TÉLEN, de hogy még adalékot is töltesz bele....
De komolyan, most mit vársz, 3 féle folyadékot nyomtál bele a tankba. Szerintem sürgősen vidd el szerelőhöz, mert ha még egy ideig így járkálsz vele akkor ez a hatalmas nagy fogyasztás lesz a legkisebb gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!