Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gázolajos autóba mi van ha...

Gázolajos autóba mi van ha benzint tankoltam? Gyors választ.

Figyelt kérdés

Nem rég van meg az autó, előtte benzinesem volt és a kúton benzint kezdtem el tankolni bele. 3 liternél észre vettem, aztán gázolajat tettem bele 47 litert.

Lehet baja a kocsinak ennyi benzintől? Mire számítsak?

2014. ápr. 29. 15:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%

ennyi aránytól semmi az ég adta világon

(persze ha nem egy francia hulladék, mert az még a sima gázolajtól is szétmegy) :)

sok ember direkt tankol így télen, hogy könnyebben induljon a dízel autó...

egyébként ha teletankolnád benzinnel, elindulna, menne egy kis ideig aztán annyi lenne az egész motornak....

2014. ápr. 29. 15:34
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

ez talán még nem gáz annyira

milyen autó? modern dízel?

2014. ápr. 29. 15:35
 3/19 anonim válasza:
87%
Elegge felhigult az a benzin,szerintem nem lesz baja ennyitol,ilyen aranyba.De nem vagyok szakember.
2014. ápr. 29. 15:35
 4/19 anonim ***** válasza:
30%

Talán 3 liter benzintől még nem lehet gond, de az biztos hogy a motornak már nem tettél jót vele. Talán nem lesz baja talán, de haverom aki szintén benzint tankolt a dízeles autójába hát majdnem eldobhatta a motort, mert tankolás után sem kapott észbe hogy mivan.

legjobb az ha beszélsz egy szerelővel, leszívni teljesen az üzemanyagtartályt, mindent jól kiüríteni és tiszta gázolajjal újra betankolni majd picit járatni és akkor talán nem lehet akkora gond.

Ha jól tudom a belekevert kevés benzint le lehet valahogy szűrni de ebbe már nem vagyok biztos, lehet már az a gázolaj nem lesz jó járművekbe, de amennyire tudom így fel lehet használni munkagépekbe ha úgy van, ezt célszerű megérdeklődni.

2014. ápr. 29. 15:37
 5/19 A kérdező kommentje:

MOL-on tankoltam.

2004-es Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia

2014. ápr. 29. 15:37
 6/19 anonim ***** válasza:
40%

ehhh Ford + turbó dízel :)

nem jó kocsit vettél barátom :)

lehet hogy a sima diesel lassabb, de sokkal de sokkal tartósabb, főleg valami német nagyobb köbcentis

elvileg nem lesz semmi baja ettől az aránytól :)

2014. ápr. 29. 15:41
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baja. Mikor tanultam mondta is egy szaki,hogy 10 % arányba szoktak belerakni vagy benzint vagy petróleumot,hogy megakadályozzák a paraffinkicsapódást,és könnyebben is indul az autó. Na igaz,hogy most nyár van,és nem kell félni,hogy nem indul az autó a nagy hideg miatt,de ha belegondolsz te nem érted el még a 10 % ot sem. tehát használd nyugodtan. Akár azt is kimerném jelenteni,hogy vállalom érte a felelőséget ha szétmegy. De ha nagyon félsz majd ha fogyik a tankból 10-20 liter megint teleteszed,és még kevesebb ez az arány. Hiába van Francia kocsid annak sem lesz baja!!!!!!!!!!
2014. ápr. 29. 16:00
 8/19 Beviz Elek ***** válasza:
23%

A régiekbe valóban raktak, de azóta fejlödött kicsit a technológia.

Ne keverjünk össze egy öreg 1.6 szívódízel Passatot egy 2004es Forddal.

Lehet, hogy nem lesz semmi baj, de én nem kocsikáznék vele.

2014. ápr. 29. 16:19
 9/19 anonim válasza:
72%
Ezt eljátszottam egy 2008as 530d bmw.vel 2.5l benzin 40l dizel utána semmi baja nem lett az ég világon bmw szervizbe is elvittem ott is mondták hogy ennyitől semmi baja se lesz
2014. ápr. 29. 16:31
 10/19 anonim ***** válasza:
65%

én a 2013 as bmw 740 xD vel játszottam ezt el.

el is vittem szervizbe, de azt mondták semmi baja nem lesz.

2014. ápr. 29. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!