Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a Shellnél E85-benzint...

Ha a Shellnél E85-benzint tankoltam, ugye nem baj?

Figyelt kérdés
A 140 Mercedes, 1.4-es motor. Hagyományos 95-ös benzin helyett 85-ös benzint tankoltam egy ideig. Ez károsíthatja a motort?
2014. febr. 12. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen lehet most a keverési arány? Ha csak E85 van benne, nem szerencsés, de semmiféle károsító hatása nincs a kocsira. Kisebb teljesítményt, nehezebb hidegindítást tapasztalhatsz esetleg. Akár 100%-ban is használható.
2014. febr. 12. 09:13
 2/10 A kérdező kommentje:
De nincs benne átalakító! Így sem probléma?
2014. febr. 12. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Pedig az átalakitó az nagyon kell bele. Az mi??
2014. febr. 12. 09:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha beindul vele, akkor nincs baj. Tankolj rá 95-ös benzint.
2014. febr. 12. 09:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Miért ne indulna be? 100%-ban is használható, minden varia nélkül. Károsító hatása nincs, csak rendszeres használat esetén érdemes pár dolgot változtatni a kocsin.
2014. febr. 12. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Ott a bibi, hogy a Shell nem árul, nem árult, és nem fog árulni e85 üzemanyagot. Valamit nagyon benéztél. Vagy nem Shell kút volt, vagy nem E85.

E85-t Magyarországon az Auchan, Avia, Eni, Agip, Mobil Petrol, Olil! kutak forgalmaznak.

2014. febr. 12. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Azt olvastam erről, hogy némely autónál, amelyek még azelőtt készültek, hogy ez a szeszőrület megjelent volna a kutakon, előfordulhat, hogy bizonyos tömítések, gumicsövek és hasonlók megsínyelhetik (értelmes így ez a szó?) a magas(abb) alkoholtartalmat az üzemanyagban. Nem tudom mennyi igaz belőle, és vonatkozik-e a Te autódra is, de szerintem ha mást nem, a cikket érdemes erről elolvasni.

[link]

2014. febr. 12. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:

AZ a cikk a totalcar szégyene. zácsdani azt sem tudja miről beszél. Kerelhetetlen önfejű majom, egy saját volt kollégájára sem hallgatott, aki teljesen otthonnvan az E85-be, E85 átalakítókban.

Az a cikk egy csúsztatásgyűjtemény, manipulált fotókkal.

2014. febr. 12. 11:50
 9/10 anonim válasza:
használhatod 50-50 es arányban és nem lesz gond ha tisztán használod tudd h a bioetanol szárazabb mint a benzin nem ad olyan kenést a motornak mint kéne és a benzincsöveket stb nem olyan hatás éri mint a benzinnel egyébként különösebb baja nemlehet
2014. febr. 12. 14:37
 10/10 borzadavid válasza:
Az ethanol szárítja a tömítéseket ha tartósan 100%-ban azzal használod. ÉRdemes mindig valamennyi benzint tenni hozzá, hogy a tömítések ne száradjanak annyira és legyen kenés.
2014. febr. 13. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!