Ebeni95 kérdése:
Ledes "izzó"-hoz kell ledes indexrelé, hogy működjön?
Figyelt kérdés
Nos, adott egy 12V-os rendszer és egy gyári Honda indexrelé. Elöl 21W-os bajonettes izzók, hátul 10W-os megint csak bajonettes (BA15S) izzók vannak. De így folyamatosan világított az index. Kicseréltem hátul 21W-ra, úgy jó volt, de az izzó mérete miatt nem ment fel a búra. Kisebben nincs, csak ledes "izzó", ami 21W-os. Na most, ha én ezt belerakom, ugyan úgy működni fog a gyári relével, vagy relét is cserélnem kell? Kell hozzá valami előtét ellenállás, vagy hasonló?2014. ápr. 23. 17:02
1/7 anonim válasza:
Ha a gyári relével nem működik, akkor két megoldás van. Az egyik, hogy előtétellenállást iktatsz be a LED-ek elé, hogy elérd a hagyományos izzók áramfelvételét- a LED ugyanis jóval kisebb árammal működik, mint a hagyományos izzó. A másik, hogy LED-hez való elektronikus villogtatót szerelsz be, ezzel nem kell előtétellenállás, a LED szépen villog.
2/7 A kérdező kommentje:
És hogy tudom meg, hogy mekkora előtét ellenállás kell neki?
2014. ápr. 23. 17:14
3/7 anonim válasza:
Most akkor mi nem működik mivel?
De így folyamatosan világított az index.
A gyári relé a leddel?
Nem ártana a kiviktuningba egy kis észt is vinni...
4/7 A kérdező kommentje:
Kedves "spricc2"! Apádnak meg nem ártott volna gumit húznia, amikor anyáddal volt! Olvasd el, leírtam mindent érthetően, csak te vagy akkora gyökér, hogy nem tudod felfogni. Ha meg csak pofázni tudsz, takarodj innét!
2014. ápr. 23. 19:49
5/7 anonim válasza:
Elnézést hogy nem értek kiviktuningos nyelvén.
6/7 A kérdező kommentje:
Inkább azért kérnél elnézést, hogy itt okoskodsz. Ha nem tudsz hozzászólni értelmesen, miért írsz. Na takarodj már! Inkább megoldom magam, itt csak okoskodni tudnak. Tisztelet a kivételnek!
2014. ápr. 23. 23:15
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!