Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorcsere, HELP (? )

Motorcsere, HELP (? )

Figyelt kérdés

Van nekem egy gyönyörű állapotú 2-es Golfom 1.3-as motorral.

Ezeket a Golfokat szerelték az 1.8 G60-as motorral. Na már most ez típusazonos motorcserének számít nem?

Ha igen mennyi a papírmunka?

Mit kell fizetni? Valaki részletezné?

Köszönöm.

2014. ápr. 18. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem típusazonos, mivel nem az autónak kell azonosnak lennie hanem a motorblokknak.
2014. ápr. 18. 15:11
 2/7 Beviz Elek ***** válasza:

Azonos kell legyen a motorkód ahhoz, hogy olcsón megúszd.

Csak gondolj bele: az én autómat 2 féle benzines motorral (1.6-2.0) gyártották, ebböl kihoztak 3 féle teljesítményt. Mindegyikhez külön fékrendszer.

Na most a legerösebb motorját nem fogják engedni párosítani a leggyengébb fékjével. Ezért neked több alkatrészt kell cserélni és több papírmunkába fáj.

Egyébként láttam 20 éves Ventot 1.9 PDTDI-vel hivatalosan, de tuti ddrága volt.

2014. ápr. 18. 17:10
 3/7 A kérdező kommentje:

A futómű nem nagy dolog, mert megkapja a G60 fékeket vagy a GTI fékjeit.

Ha nem azonos akkor mennyi a lepapírozás?

Gondolom nem olyan bonyolult, mint ha egy VR6-ot akarnék beépíteni, ami tényleg nem típusazonos. Kb. mennyi lenne?

Ne azt mondjátok, hogy sok vagy drága, hanem pl. 300 ezer.

2014. ápr. 18. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem csak fékeket kell cserélni, de váltót, kuplungot, hajtókart, befecskendezést, elektronikát...
2014. ápr. 18. 18:56
 5/7 Beviz Elek ***** válasza:

Nem tudom, hogy mennyibe kerül.

Elhiszem, hogy kicserélnéd a fékeket is, én csak leírtam, hogy miért bonyolultabb erösebb motort belerakni, mint olyat ami jelenleg benne van.

Ha ilyen terveid vannak, inkább vennék külföldiából egy komplettet, és mindent átraknék. Persze ez sem úgy müködik hogy komplett átépítés és elviszed, hogy "Na csá! Átépítettem. Nézzétek meg és adjatok papírt"

2014. ápr. 18. 19:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos ez a probléma, hogy ez nem így megy ahogy leírtad :)
2014. ápr. 18. 20:41
 7/7 Beviz Elek ***** válasza:

Ez a baj, hogy nem így megy...

Olvasgattam érintölegesen erröl, de annyira nem mélyültem el a témában. Arról volt szó, hogy meg kell indokolni, miért akarod a módosítást, utána kell csinálni valami tervezetet hogy milyen lesz és több mint valószínü hogy szakik kell megcsinálják jópénzért.

Nekem annyiban van szerencsém, hogy azonos a motorkód, de +20 paci.

A donor már az udvarban van, most még csak a komplett futómüvet cserélem ki, de kell még egy kis pénz apróságokra, meg elötte szépen le kellene festegetni.

Motort csak akkor cserélek ha tönkremegy.

2014. ápr. 18. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!