Van egy VW Golf 3 típusú autóm 2. 0 GTI motorral, de ez nagyon sokat eszik és szeretném kicserélni egy 1.6-os szintén Golf motorra. Mi a művelet menete és mennyi a költsége?
A költsége szinte megbecsülhetetlen, olyan ez, mint a házépítés. Sok dolog menet közben derül ki, és plusz költséget okoz. Főleg ha te nem értesz hozzá, akkor a szerelők is sajnos könnyebben vernek át.
Sokkal egyszerűbb, ha eladod a mostanit, és veszel egy Golfot 1.6-os motorral.
Szerintem sokan elcserélnék 1 az 1-ben veled és még egyszerübb a dolog.
Én is lecseréltem az 1.6-os Primerám. Ha valaki adott volna egy Primera GT-t cserébe, akkor nem pestem volna fél éven keresztül a hahu-t.
Egy nagyobb motor fajlagosan mindig kevesebbet fogyaszt, másképpen fogalmazva alig több tüzelőanyag felhasználása mellett sokkal jobban megy.
Tehát felmerül a kérdés, mi alapján hiszed azt, hogy az 1.6 kevesebbet fogyaszt? Másnak, más vezetési stílus mellett, vagy alattad is? Másnak, más műszaki állapot (pl. a motorvezérlő számára adatot szolgáltató szenzoroké) mellett?
Ha kifogástalan, gyári új állapotú az autó, a vezetési stílus takarékos, akkor lehet csak az autóban keresni a hibát.
Első körben azt kéne kipróbálnod, hogy valakivel cserélsz 1 útra/napra/stb. (ha azonos az úticél, még jobb) és kideríted, valóban jobb-e az az 1.6 (nem egy másik, vagy akármelyik) ?
Ha az autód készült 1.6-os motorral is, akkor a típusba szerelt, működőképes 1.6-os beszerelése "típusazonos" motorcsere, talán engedély sem kell hozzá, csak kissé több költséggel fog járni az egész, mint a megtakarított üzemanyagár-különbözet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!