Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fordulatszámmérő kérdés? Mit...

Fordulatszámmérő kérdés? Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, 20. születésnapomra szüleim belepótolnak egy használt kiskocsi árába.

Na most az autónak nincs fordulatszámmérője. Én pedig olyan autón tanultam meg vezetni és eddig is olyan autóval mentem amiben volt. Nekem megkönnyíti a váltást, nélküle nem tudom elképzelni a közlekedést.

Apám letolt, hogy azt lehet hallani a motorból. 3 éve vezetek, nekem ez nem sikerül, nem hallok rá.

Félek attól hogy végre lesz egy saját autóm, és nem tudom használni.

Mit gondoltok?

2014. ápr. 10. 14:33
1 2
 1/13 Dörmögő ***** válasza:
100%
Azt gondolom hogy apádnak igaza van.
2014. ápr. 10. 14:37
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, igaza van, de félek egy fmérő nélküli autótól. Mármint hogy nem tudnám kezelni.
2014. ápr. 10. 14:39
 3/13 Dörmögő ***** válasza:
100%
Gyorsan megtanulnád. Amelyikben van fordulatszámmérő azt is egy idő után egyre kevesebbet nézi az ember.
2014. ápr. 10. 14:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
nem igazán értelek , nem számít semmit hogy van-e vagy sem, érzésből váltasz mindig amúgy is , nem az alapján hogy folyamat figyeled vezetés közbe a f.mérőt.., megértelek téged , nem azért mondtam , de hidd el , vezetsz anélkül 1-2 napot és simán megszokod , és fel se tűnik majd hogy nincs
2014. ápr. 10. 14:42
 5/13 anonim ***** válasza:
51%
ragassz egy papírlapot a fordulatszámmérő fölé és menj úgy két napig. Nem lesz nehéz, figyelj jobban rezgésekre, morajokra.
2014. ápr. 10. 14:47
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Egy autóba kell frodulatszámmérő, aki szeret autózni, én a km órámat elcserélném egy nagyobb fordulatszámmérőért, a sebességet érezni kell, a váltás meg nem mindegy mikor történik
2014. ápr. 10. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan minden váltásnál nézed a fordulatszámmérőt?

Fél nap alatt megszokod majd, ne félj ettől.

2014. ápr. 10. 14:53
 8/13 anonim ***** válasza:

"én a km órámat elcserélném egy nagyobb fordulatszámmérőért, a sebességet érezni kell, a váltás meg nem mindegy mikor történik"

Gondolom amikor elugrassz a tescoba kajáért akkor is így nyomod...

Ne keverjük már össze a hétköznapi vezetést az élményautózással. Az egyiknél szükséges a fordulatszámmérő a másiknál akár el is hagyható.

2014. ápr. 10. 14:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Meg lehet szokni a fordulatszámmérő nélküli életet is. Ha eddig mindig fordulatszámmérős autóban ültél, akkor joggal hiheted, hogy anélkül nem fog menni, de hidd el: könnyebb, mint gondolnád. Csak még nem próbáltad. A motor hangjából lehet hallani, hogy milyen a fordulatszám, nem nagy ügy.

Ha meg mégsem megy mutató nélkül a váltás, akkor lehet venni nagyszerű univerzális fordulatszámmérőket, amiket különösebb fúrás-faragás nélkül be lehet építeni. Vagy ki lehet cserélni fordulatszámmérősre a műszeregységet (már ha volt olyan a típuson belül), de az nagyobb munka.

2014. ápr. 10. 16:02
 10/13 anonim ***** válasza:
hát nem tudom .. én viccnek tartom ezt , hogy fordulatszámmérő kell...hát elég fura számomra hogy folyamatosan vezetés közbe azt pillantgatja mikor éri el azt a fordulatot vagy mi... hangjából tökéletesen lehet tudni mikor kell váltani.. vagy maga az érzés is..
2014. ápr. 10. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!