Fordulatszámmérő kérdés? Mit gondoltok róla?
Úgy néz ki, 20. születésnapomra szüleim belepótolnak egy használt kiskocsi árába.
Na most az autónak nincs fordulatszámmérője. Én pedig olyan autón tanultam meg vezetni és eddig is olyan autóval mentem amiben volt. Nekem megkönnyíti a váltást, nélküle nem tudom elképzelni a közlekedést.
Apám letolt, hogy azt lehet hallani a motorból. 3 éve vezetek, nekem ez nem sikerül, nem hallok rá.
Félek attól hogy végre lesz egy saját autóm, és nem tudom használni.
Mit gondoltok?
Komolyan minden váltásnál nézed a fordulatszámmérőt?
Fél nap alatt megszokod majd, ne félj ettől.
"én a km órámat elcserélném egy nagyobb fordulatszámmérőért, a sebességet érezni kell, a váltás meg nem mindegy mikor történik"
Gondolom amikor elugrassz a tescoba kajáért akkor is így nyomod...
Ne keverjük már össze a hétköznapi vezetést az élményautózással. Az egyiknél szükséges a fordulatszámmérő a másiknál akár el is hagyható.
Meg lehet szokni a fordulatszámmérő nélküli életet is. Ha eddig mindig fordulatszámmérős autóban ültél, akkor joggal hiheted, hogy anélkül nem fog menni, de hidd el: könnyebb, mint gondolnád. Csak még nem próbáltad. A motor hangjából lehet hallani, hogy milyen a fordulatszám, nem nagy ügy.
Ha meg mégsem megy mutató nélkül a váltás, akkor lehet venni nagyszerű univerzális fordulatszámmérőket, amiket különösebb fúrás-faragás nélkül be lehet építeni. Vagy ki lehet cserélni fordulatszámmérősre a műszeregységet (már ha volt olyan a típuson belül), de az nagyobb munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!