Hogyan vezessek autót, hogy minél kevesebb benzint fogyasszon?
Az lenne a legegyszerűbb,ha a garázsban maradna a kocsi..:) viccet félretéve:
Az autón,amin tanultam vezetni egy műszer jelezte,hogy éppen mennyi az autó fogyasztása. A sajátunkon viszont nincs ilyen.
Az addig oké, hogy egyes sebességben nem megyek 30-cal, tehát az, hogy hanyadikban megyek és milyen sebességben összefügg, de ezen kívül még hogyan lehet spórolni?
És ha felgyorsítok 50re, kiveszem sebességből a váltót és hagyom hazáig gurulni motorfékkel azzal spórolok?
Kinek van még vmi ötlete?
Utolsónak!
Annyira jól leírtad a szélcsatornás érvet, hogy nem értem akkor miért javaslod a lehúzott ablakot??!! A legrosszabb amit tehet az aerodinamika ellen!
Úgy vezess, hogy minél kevesebbet kelljen fékezni. Az energia ami a fékekben felemésztődik, kidobott pénz. Takarékosabb csak annyira gyorsítani, időben levenni lábadat a gázról, hogy minél kevesebb fékezésre legyen szükséged.
Ezen kívül óvatosan bánj a gázpedállal. Ne nyomd túl mélyre és túl hirtelen.
21:01-nek: Nyaron rovidebb tavokon ajanlottabb az ablakot lehuzni, mint klimat hasznalni. Ez inkabb a varosban igaz, kis sebessegeknel. Olvass utana, nem egy forrasbol hallottam.
21:32: Jot szorakoztam. :D
honnan veszed,hogy nem keresek pénzt? :)
Azzal meg nincs semmi baj,ha valaki spórolni akar,nem? :)
6-7 liternél nemhiszem, hogy többet fogyasztana az az autó
és ha mondjuk mindenre úgy vigyázol, meg nem pörgeted alig használod... mondjuk lemenne a fogyasztás 5,5-6 literre és akkor kemény 1-2 litert spórolsz 100-on, ami 310-620 Ft 100 kilométeren.
Ha neked az a párszáz forint megéri, hogy úgy vezess, mint egy 80 éves öregasszony és semmi örömöt ne lelj a vezetésbe akkor hajrá! :)
Nekem BMW-m van és megyek vele elég rendesen és így fogyaszt kb. 8-9 litert százon tehát cirka 930 Ft-tal többet költök az autóra 100 kilométerenként de és örömöt lelek a vezetésben :)
Utolsónak!
Annyira jól leírtad a szélcsatornás érvet, hogy nem értem akkor miért javaslod a lehúzott ablakot??!! A legrosszabb amit tehet az aerodinamika ellen!
Valóban a lehúzott ablak ront az aerodinamikán, de a fogyasztás így is alacsonyabb
na szóval (előzőt véletlenül túl hamar elküldtem)
Így is alacsonyabb a fogyasztás, mintha klímát használnál. Meg ha nem elég erős a motorod(1,2 vagy alatti) és a klíma megy, akkor alig tudsz gyorsítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!